Corona gooit roet in het eten van onze reguliere bibwerking. Om onze sluiting tegemoet te komen, Kunnen  jullie sinds 27 april met een gratis afhaaldienst werken. Zo kunnen jullie nog steeds materialen ontlenen - en zo ook de kindjes bezighouden - zonder dat iemand besmet raakt.

Online bestellen, later afhalen

Wat je wil ontlenen, zal je moeten opzoeken via onze online catalogus, te vinden op onze hoofdpagina. Eens je keuzes gemaakt zijn, verloopt alles verder via ons online formulier. Je kan het eenvoudig bereiken via de knop onderaan de pagina.

De bedoeling is om jullie aanvragen te verwerken zoals een restaurant dat zou doen. Jullie bezorgen ons jullie gegevens, boekenkeuze en een passend afhaalmoment. Wij maken dan het pakketje klaar, dat jullie dan op het afgesproken tijdstip kant-en-klaar kunnen ophalen in de inkomhal van het gemeentehuis.

De voorwaarden

Bijzondere omstandigheden, vragen wat aangepaste voorwaarden:

  • De afhaaldienst loopt t.e.m. maandag 15/6/2020. We sluiten 's avonds het formulier af.
  • Uitleentermijn: 28 dagen.
  • Aantal: 5 exemplaren. Bordspellen kunnen niet ontleend worden via de afhaaldienst (omwille van hun omvang).
  • Ophaal: We vragen om, indien mogelijk, met één persoon jullie pakketten op te halen en veilige afstand van elkaar te behouden. Neem een herbruikbare tas voor je boeken mee indien mogelijk.
  • Lidmaatschap: je lidmaatschap moet natuurlijk geldig zijn. Online verlengen kan door een mailtje te sturen of te bellen. De kost van hernieuwde lidmaatschap blijft op de kaart staan om later te regelen als de bib open is.

Beknopte FAQ

Mag ik ook voor mijn buren/schoonfamilie/... boeken afhalen?

Dat mag, maar deze materialen staan dan op uw lidkaart, tenzij de personen waarvoor je afhaalt eveneens een bestelling hebben geplaatst op hun eigen lidkaart.

Kan ik meerdere pakketten tegelijkertijd ophalen?

Jazeker, en dat mag je aangeven in het invulformulier.

Jullie hebben X van Y niet!

We hebben niet àlle boeken, DVD's, strips, ... en van wat we hebben, bezitten we slechts beperkte aantallen. Een aankoopsuggestie kan je nog steeds indienen. Wij krijgen in deze tijden echter amper leveringen binnen, dus zal het gevraagde materiaal wellicht pas beschikbaar zijn na alle ellende.
 

Ook vragen we om - net als in de supermarkt - niet te hamsteren. Dien dus geen 20 aanvragen in met alle kampioenenstrips of Gruffalo prentenboeken. Wees solidair met elkaar!

Binnen welke tijdspanne kan ik mijn pakket komen ophalen?

Je kan van 10u tot 17u terecht in onze bib om je pakket op te halen. Enkel op vrijdag en zaterdag loopt de dienst van 10u tot 12u.

Ik geraak niet in de bib, maar wil wel boeken lenen. Kan dat?

We hebben een speciale optie in ons formulier voor minder mobiele mensen of risicogroepen. Vink deze aan en we nemen contact met jou op voor een oplossing .

Mijn lidmaatschap is vervallen, kan ik dan bestellen?

Dat kan. We verlengen dan automatisch je lidmaatschap. Het lidmaatschap betalen kan aan onze betaalautomaat wanneer we terug open zijn.

Help! Ik kan niet werken met het formulier of het formulier werkt niet!

Ook voor ons is het allemaal nieuw. Werkt of lukt er iets niet? Contacteer ons dan via ons contactformulier of bel ons op het nummer 02 451 45 90!