Reis door onze collectie met Bestemming: bib

De coronacrisis heeft — naast een grote impact op ons werk en leven — een stevige impact op kinderen en jongeren. Creatieve alternatieven zijn er altijd, van afhaalbibs tot digitale lees- en leerplatformen, maar uiteraard zijn er daar ook drempels. Daarom organiseert Iedereen Leest deze zomer de actie "Bestemming: bib".

Op reis in je hoofd

Kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar kunnen bij de bibliotheek een reispas afhalen met zes leestrips, waar telkens een genre bij hoort: historische boeken, dierenverhalen, strips... Ze worden uitgedaagd om deze zomer dus zes boeken te lezen. Voor elk gelezen boek krijgen ze een stempel in hun reispaspoort. Als ze zes stempels verzameld hebben en de reispas vol is, leveren ze hem in bij de bibliotheek. Wie zijn reispas volledig ingevuld inlevert, maakt kans op mooie prijzen!

Dit zijn de zes leestrips die vermeld worden op de reispas:

OP EXPEDITIE

Ontdek de dieren en de natuur in verhalen of informatieve boeken.

OP BIBBERTRIP

Trekje stoute schoenen aan en kies een spannend boek.

OP TIJDREIS

Ga naar een ver of een minder ver verleden. Lees een historisch boek of een boek met weetjes uit andere tijden.

OP WERELDREIS

Hoe verder weg, hoe liever. Pakje grootste rugzak en zoek een boek over een land ver hiervandaan.

OP BEELDSAFARI

Geef je ogen de kost. verken een fotoboek, een strip, een prentenboek: alles met veel illustraties kan!

OP STAP IN WONDERLAND

Duik onder in een volledig verzonnen wereld: science fiction, fantasy, een van de pot gerukt verhaal? Alles kan!

Concreet

De actie start op 1 juli en loopt tot 31 augustus. Het is volledig gratis -zelfs als je nog geen lid van de bib bent. Want tot je achttiende verjaardag is een bibkaart aanmaken ook volledig gratis.

Aan het einde van de zomervakantie verzamelen we alle reispassen en sturen we deze op naar Iedereen Leest voor de loting. Breng ze dus op tijd binnen!