Boeken en bundels

Alles met een kaft, hard of zacht.

Tegelijk onze oudste en meest gekende collectie: boeken. Van fictie tot informatief, letterlijk of figuurlijk over koetjes en kalfjes, al dan niet in een mooi rijmschema, de bib heeft het allemaal. En als we het toch niet hebben, dan maken we daar snel werk van!

Anderstalige collectie

Anderstalige collectie

In het Frans of in het Engels

Een werk in zijn originele taal ervaren? Dat kan met onze anderstalige collectie. Van onmisbare klassiekers tot pas-verschenen-maar-onvertaalde bestsellers, wij hebben ze in de talen van Shakespeare en Molière. Ieder jaar breiden we onze collectie uit met 45 must reads in zowel het Frans als het Engels. 

Jeugd informatief

Jong geleerd, oud gedaan

Alles om van je spreekbeurt een succes te maken of gewoon om iets bij te leren. Onze collectie informatieve boeken voor jong lezers geven zowel extra verdieping als een laagdrempelige introductie voor tal van onderwerpen. Alles is er per thema opgeruimd en je vindt er ook een hele hoop doe-boeken. Dus als je geen knutselinspiratie meer hebt, weet je ons te vinden.

Poëziebundels

Poëziebundels

Dicht(en) bij jou

Herman de Coninck? Joke van Leeuwen? Of liever gewoon Poetry Slam? De bib heeft heel wat Nederlandstalige poëzie voor jong en oud. Perfect om je te laten meevoeren of om kroostlief mee te slepen. 
Hiernaast hebben we ook een abonnement op de poëziekrant en vind je bij ons ook de bundels van PLINT.

Informatief

informatief

Serieuze kost

Op zoek naar een receptenboek? Nood aan een nieuwe levensfilosofie? Of gewoon wat bijleren over onze geschiedenis? In onze uitgebreide informatieve collectie kan je ongetwijfeld grenzen en geest verruimen. Je vindt ze op de verdieping gerangschikt per ZIZO categorie. ZIZO wat? Wel dat staat voor Zonder Inspanning Zoeken. Lekker makkelijk!