Boekenstoet

Boekenstoet brengt het plezier van voorlezen bij kinderen aan huis!

Het voorleesproject speciaal voor anderstalige en/of taalzwakke kinderen van 4 tot 9 jaar. Gedurende een periode van enkele maanden ontdekken deze kinderen en hun ouders wat verhalen kunnen betekenen dankzij de komst van onze voorleesvrijwilliger aan huis.

Boekentrein.png

Een Boekenstoet is een voorleesproject dat steunt op vrijwilligers en zich richt op anderstalige en/of sociaal kwetsbare kinderen tussen 4 en 9 jaar. Het zijn gezinnen waar thuis weinig of geen (voor)leescultuur bestaat. De kinderen worden geselecteerd door partners die deel uitmaken van een boekenstoetwerkgroep: scholen, het OCMW, de integratiedienst, de bibliotheek ... De vrijwilligers gaan thuis bij de anderstalige en/of sociaal kwetsbare kinderen voorlezen. Ze brengen ook samen met 'hun' voorleeskindje minstens één bezoek aan de bibliotheek en een lokale vrijetijdsactiviteit. Op die manier wil Boekenstoet inzetten op taalstimulering, leesbevordering en participatie aan het lokale vrijetijdsaanbod om zo de kansen van kinderen/gezinnen vergroten.

Gezinnen worden gekozen door de welzijnsdiensten, maar vrijwilligers zijn er nooit genoeg.

Wil je ook een Boekenstoet voorlezer zijn? De inschrijfperiode vind elk jaar plaats vanaf september. Neem dan gerust met ons contact op!

 

Met steun van de Provincie Vlaams-Brabant

vlaams-brabant-zwart_tcm5-102782.jpg