Boekstart

Een vliegende start voor piepjonge kinderen!

Met Boekstart wil het Lokaal Bestuur Ternat ouders met hun kleine kinderen laten genieten van boeken. Want kinderen die al vroeg kennismaken met boeken blijken taalvaardiger, kunnen sneller lezen en beter rekenen. Samen in een boekje kijken, plaatjes aanwijzen en benoemen, versjes leren kennen, verhaaltjes vertellen en beluisteren, haalt bovendien de band tussen ouders en kinderen aan. Het is 'quality time', goed voor een levenslange herinnering aan warme momenten en geborgenheid.

boekstart.PNG

Baby’s en peuters houden van boeken! Ieder kindje woonachtig in Ternat krijgt bij het consult van 6 maanden een pakketje met een knisperboekje cadeau bij het consultatiebureau van Kind & Gezin. In de bib kan je kennismaken met allerlei boekjes op maat van baby’s: buggyboekjes -lekker handig voor onderweg-, boeken met spiegeltjes en piepers, badboekjes of stevige kartonboekjes … Bovendien breidt de bib van Ternat haar aanbod uit met boekjes op maat voor onze jongste ‘lezers’. Uren boekenplezier verzekerd!

15 maanden? Dan krijg je van de vrijwilliger in het consultatiebureau een bon waarmee je in de bib een tas kan afhalen met 2 kartonnen boekjes. De ideale gelegenheid om je kindje ook lid te maken van de bib – het is bovendien gratis! Geen bon gekregen? Geen nood vraag je boekstarttas aan de baliemedewerker.

Boekjes geschikt voor baby’s en peuters herken je aan het icoontje met een fopspeen op het boek.

Meer info? Neem contact met ons op