Boek
Nederlands

Pippa in de jungle

Pippa in de jungle

Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Pippa de papegaaduiker vaart met haar bootje door de jungle. Als ze aan land springt om een mooie vlinder te bekijken, drijft haar bootje weg. Tijdens haar zoektocht door het oerwoud vraagt Pippa aan alle dieren wie haar bootje heeft gezien. Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke gekleurde tekeningen. Met geluidsknoppen met exotische muziekjes. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Pippa in de jungle / tekst en illustraties Anita Bijsterbosch
Auteur
Anita Bijsterbosch
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[16] p. : ill.
ISBN
9789044837605 (hardback)

Besprekingen

Pippa, een papegaaiduikertje, vaart met haar bootje door de jungle. Onderweg komt ze allerlei exotische dieren tegen, zoals een capibara, slang en een vlinder. Als Pippa enthousiast aan land springt om de mooie vlinder te bekijken, drijft haar bootje weg. Pippa begint een zoektocht door het oerwoud, waarbij ze steeds aan dieren vraagt of ze haar bootje hebben gezien. Maar de apen, de olifanten, de toekan, de luipaarden en de krokodillen zijn druk bezig met hun eigen activiteiten en hebben niets gezien. Totdat junglemuisje Poppy opduikt. De jungledieren in de digitaal getekende illustraties zijn wat schematisch, met ronde vormen en grote ogen; het geheel is vrolijk en bont van kleur. Elke rechterpagina bevat een geluidsknopje, uitgespaard in het karton, waarmee een vrolijk deuntje te horen is. De muziekjes, waarin soms vaag een dierengeluid te herkennen is, hebben weinig met het verhaal te maken behalve de exotische sfeer. Vierkant hardkartonnen prentenboek met rechte hoeken, deel in d…Lees verder

Over Anita Bijsterbosch

Anita Bijsterbosch (Apeldoorn, 7 januari 1961) is een Nederlands kinderboekenschrijfster en illustratrice.

Biografie

Anita Bijsterbosch werd geboren in Apeldoorn. Als kind las en bestudeerde ze al graag prentenboeken. Deze ging ze later natekenen en verzon daar toen haar eigen verhaaltjes bij. Na haar middelbare school ging zij schilder- en tekenlessen volgen bij galerieën in de buurt van haar woonplaats. Ze leerde daar veel uit tekenboeken.

Loopbaan

Bijsterbosch debuteerde in 2012 haar eerste prentenboek Woesj!. Dit boek werd uitgegeven door Clavis Uitgeverij.

Bibliografie

  • (2012) Woesj!
  • (2014) De zoektocht van papa zeepaardje
  • (2014) Kameleon ziet kleuren
  • (2015) Ik ga als cowboy
  • (2015) Muisje wil dansen
  • (2016) Piept kleine muis alleen?
  • Lees verder op Wikipedia