Boek
Nederlands

Razende storm

Arnaldur Indriðason (auteur), Adriaan Faber (vertaler)
Een weduwe vindt tussen de bezittingen van haar overleden man een pistool uit een oude, onopgeloste moordzaak. Voormalig politieman Konráð raakt geïnteresseerd: zijn vader bezat ooit eenzelfde wapen. De zoektocht voert hem naar het verleden en brengt meer aan het licht dan hij had kunnen vermoeden.
Onderwerp
Konrad (personage)
Titel
Razende storm
Auteur
Arnaldur Indriðason
Vertaler
Adriaan Faber
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Ijslands
Oorspr. titel
Kyrrþey
Uitgever
Amsterdam: Volt, © 2023
285 p.
ISBN
9789021479262 (paperback)

Besprekingen

Het vijfde deel uit de ‘Konráð’-serie. Een weduwe vindt een pistool tussen de spullen van haar overleden man en levert dit in bij de politie. Het blijkt het moordwapen te zijn in een oude, onopgeloste zaak. Voormalig politieman Konráð raakt geïnteresseerd, omdat zijn vader ooit een soortgelijk wapen bezat. Zijn onderzoek leidt hem terug naar het verleden en onthult meer dan hij had verwacht. In kalme, prettig leesbare stijl geschreven. Geschikt voor de liefhebber van meer literaire thrillers. Arnaldur Indridason (Reykjavik, 1961) is een internationaal bekende IJslandse schrijver, scenarioschrijver, journalist en filmcriticus. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meer dan dertig landen uitgegeven en won meerdere literaire prijzen, zoals de Barry Award, de Blóðdropinn en de Glass Key award.

Over Arnaldur Indriðason

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Anneli Salo

Arnaldur Indriðason (Reykjavik, 28 januari 1961) is een IJslandse historicus en schrijver van detectives. Hij woont met zijn vrouw en drie kinderen in Reykjavík.

Werk

In 1981 en 1982 was Arnaldur journalist bij de IJslandse krant Morgunblaðið, waarna hij als freelance schrijver werkte. Van 1986 tot 2001 was hij filmcriticus bij Morgunblaðið.

Arnaldur publiceerde in 1997 zijn eerste boek, Synir Duftsins (Maandagskinderen). Sindsdien is zijn populariteit tot grote hoogten gestegen. In 2004 waren zeven van de tien meest geleende boeken in de bibliotheek van Reykjavík titels van Arnaldur. Maandenlang stond hij met zes boeken in de IJslandse bestsellerlijst. De top-3 leek permanent aan hem toegewezen.

Ook buiten IJsland worden Arnaldurs boeken veel gelezen. Ze zijn in het Deens, Duits, Engels, Fins, Frans, Italiaans, Nederlands, Noors, Tsjechisch en Zweeds vertaald en in 26 landen uitgeg…Lees verder op Wikipedia