Boek
Nederlands

Engel des doods

+1
Engel des doods
×
Engel des doods Engel des doods
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Bij een brute overval op een supermarkt in België vallen negen doden, waarbij een persoon wordt gespaard: Yuna. Erika (16) en haar vrienden moeten de zaak te onderzoeken. Ondertussen blijven familieleden van Yuna het loodje leggen en heeft iemand het gemunt op Erika. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Engel des doods
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2018
307 p.
ISBN
9789059246102 (hardback)

Besprekingen

Bij een brute overval op een supermarkt in Charleroi vallen negen doden, waarbij een persoon wordt gespaard: Yuna. Om de zaak op te helderen worden Erika (16) en haar vrienden opgetrommeld om de zaak te onderzoeken. Ondertussen blijven familieleden van Yuna het loodje leggen en heeft iemand het ook specifiek gemunt op Erika. Achtste, zelfstandig te lezen boek over vier Europese jongeren die spionagewerk verrichten in Team Mortis (Team van de dood). Dit deel speelt zich in een nabijere omgeving af (België). Er komen veel personen in het verhaal door. Aandacht erbij houden is vereist, mede door de snelle perspectiefwisseling. Door deze perspectiefwissel krijg je mondjesmaat informatie en het verhaal behoudt mede daardoor spanning. Dezelfde ingrediënten als in eerdere delen: uiterlijke herkenbaarheid en filmische stijl met vlotte dialogen in eigentijdse, soms wat groffe taal. Voor liefhebbers van eerdere delen en van actierijke spionagethrillers een aantrekkelijk verhaal. Een portie toe…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia