Boek
Nederlands

Kristalkinderen

+1
Kristalkinderen
×
Kristalkinderen Kristalkinderen
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Erika, Andreas, Felix en Nielsen van Team Mortis moeten een duikinstructrice en haar onbekende zus naar checkpoint A brengen. Het lijkt een eenvoudige undercoveropdracht. Maar dan worden er twee gruwelijke moorden gepleegd en blijkt de opdracht levensgevaarlijk. Vanaf ca. 13 jaar.
Onderwerp
Spioneren
Titel
Kristalkinderen
Auteur
Bjorn Van den Eynde
Taal
Nederlands
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2015
220 p.
ISBN
9789059241367 (hardback)

Besprekingen

Team Mortis (Team van de Dood) bestaat uit vier Europese jongeren die een undercoveropdracht moeten uitvoeren. De vijfde opdracht van het team lijkt een routineklus te worden. Erika, Andreas en Felix doen een beetje lacherig als ze op pad gestuurd worden om Nelle Weidling, een in Kroatië wonende Duitse duikinstructrice, naar checkpoint A te brengen. Het vierde lid van het team, Nielsen, moet samen met een Griekse kompaan een onbekende zus van Nelle Weidling naar hetzelfde punt brengen. Deze Griekse metgezel wordt genadeloos van het leven beroofd en van het te vervoeren tienermeisje wordt de buik opengesneden. Dan blijkt de onschuldige opdracht niet meer zo onschuldig. Sterker nog, het team verkeert in levensgevaar, zeker als blijkt dat de Weidling-kinderen een kristal in hun buik verbergen. Het vijfde boek uit de Team Mortis-reeks is in dezelfde filmische stijl geschreven als de vorige delen, met veel humor in de dialogen. Tussentijds is er volop ruimte voor liefdesperikelen. Geweldda…Lees verder

Over Bjorn Van den Eynde

Bjorn Van den Eynde (1984) is een jeugdauteur, televisiescenarist en regisseur afkomstig uit Kessel.

Biografie

Na de opleiding 'Audiovisuele Kunsten' aan het RITS, waar hij in 2006 met onderscheiding afstudeerde, heeft hij een jaar gewerkt als regisseur voor productiehuis Eyeworks. Daarna heeft hij zich volledig toegelegd op fictie, als regisseur, scenarist en/of co-scenarist van o.a tv-reeksen zoals Ghost Rockers, Campus 12, Amika, Hotel 13, Galaxy Park, Mega Mindy en Het Huis Anubis.

Sinds 2012 heeft hij zijn eigen jeugdboekenreeks voor tieners: Team Mortis. Hij bedacht ook de geïllustreerde kinderboekenreeks Carlo Cabana en schreef het Ghost Rockers-boek 'Verloren Zomer'.

Bibliografie

Team Mortis

  • 2012 - Het Romeo & Juliet Mysterie (Bakermat)
  • 2013 - De Bende van Venus (Bakermat)
  • 2014 - Het D…Lees verder op Wikipedia