Boek
Nederlands

101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

Christelle Bogaert (vertaler)
+1
101 dingen die je moet doen voor je 12 bent
×
101 dingen die je moet doen voor je 12 bent 101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Bouw een hindernissenparcours, leer buikspreken of zoek sporen van vijf dieren. Ruim honderd ideeën die je kunt doen voordat je 12 jaar bent, worden stap voor stap uitgelegd. Met getekende kleurenillustraties. Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
101 dingen die je moet doen voor je 12 bent
Vertaler
Christelle Bogaert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
101 things to do before you grow up
Parallelle titel
Honderdeneen dingen die je moet doen voor je twaalf bent
Editie
1
Uitgever
Tielt: Lannoo, 2014
[144] p. : ill.
ISBN
9789401420617 (paperback)

Besprekingen

Een bordspel bedenken, een wapenschild ontwerpen, vijf sporen van dieren vinden, een stad van dozen bouwen, een armband maken van kauwgompapiertjes en 96 andere activiteiten om alleen of samen te doen. De meeste opdrachten zijn niet zo opwindend als de titel klinkt, een soort van af te werken bucketlist voordat je de leeftijd van 12 jaar hebt bereikt. Sommige doedingen zijn meer geschikt voor een verregende vakantie of als de verveling toeslaat: eten met stokjes of een lepel op je neus laten balanceren. Een enkele opdracht heeft een licht informatief karakter (bijv. soorten kaarten lezen of de zeven wereldwonderen leren). De to-do-dingen zijn gevarieerd en bestrijken meerdere vakgebieden. Het handzame en kleurrijke boek heeft een eigentijdse en aansprekende vormgeving. De activiteit wordt vaak in stappen beschreven, vergezeld van een of meerdere instructieve, getekende kleurenillustraties. Elk doe-idee, dat een of een dubbele pagina beslaat, staat telkens op een andere heldergekleurde…Lees verder

101 dingen die je moet doen voor je 12 bent

Dit boek pretendeert 101 dingen te bevatten die je moet doen voor je twaalf bent. Dit is duidelijk en daarom worden er geen overbodige woorden verspild aan een inleiding. Het boek start met een inhoudsopgave waarin je als kind (of als ouder) op zoek kan gaan naar een leuk ideetje dat je kan uitvoeren.

Elk van deze 101 ideetjes neemt één of twee bladzijden in beslag. De meeste ideetjes zijn knutselideetjes die de meeste kinderen al wel eens gedaan hebben, hoewel er ook originele dingen tussen zitten die ik zeker nog ga uittesten. Andere zijn weetjes, goocheltrucs, survivaltips, bijzondere codes ... Onderaan elke tip is er een vakje dat je kan aankruisen en waarin je de datum kan schrijven wanneer je dit hebt gedaan. Bij de weetjes - de gedaanten van de maan, soorten wolken, de zeven wereldwonderen - is dit net iets moeilijker.

De illustraties in het boek zijn heel erg duidelijk, zelfs de stukjes plakband werden getekend. De kleurencombinaties zijn vaak schreeuw…Lees verder