Boek
Nederlands

Spoorloos verdwenen

Danielle Steel (auteur)
Na de dood van haar zoontje wordt een vrouw geconfronteerd met de ontvoering van haar andere zoon.
Titel
Spoorloos verdwenen
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Vanished
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1994
302 p.
ISBN
90-245-1349-9

Besprekingen

De schijnbaar gelukkig getrouwde Mariëlle leidt een luxueus leeg bestaan. Bedienden nemen haar alles uit handen, inclusief de opvoeding van Teddy, haar zoontje. Regelmatige aanvallen van migraine maken dat het personeel haar als ziekelijk en labiel aanziet. Na een toevallige ontmoeting met haar ex, Charles, wordt Teddy ontvoerd. Alles wijst in de richting van Charles, die zijn onschuld staande houdt. Op het ogenblik van zijn veroordeling duiken plots nieuwe elementen op die de zaak in een nieuw daglicht stellen. Ontspannende lectuur met een verrassend slot. [Kris van Zeghbroeck]
Mariëlle ontmoet na jaren haar eerste man Charles. Hij reageert erg heftig als hij ontdekt dat ze inmiddels een kind heeft. Meteen daarna wordt het jongetje ontvoerd en alles wijst in de richting van Charles. Mariëlle gelooft echter niet dat hij de dader is. Terwijl de rechtszaak zijn einde nadert, ontdekt de FBI het kind, en blijkt zijn vader de hand te hebben gehad in de ontvoering. In dit bijzonder emotionele verhaal worden verschillende drama's verteld. Hoe Mariëlle haar eerste kind verliest, en haar huwelijk daardoor schipbreuk lijdt. Hoe de openbare aanklager haar afschildert als een neuroot die niet voor haar kind kan zorgen en ten slotte de kwalijke rol van haar man. Gelukkig zijn er ook eerlijke mensen zoals een journaliste, de advocaat van Charles en een agent van de FBI. Het verhaal is een tranentrekker eerste klas. Pocketeditie, kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia