Boek
Nederlands
Een eenvoudig Amerikaans meisje, dat testpilote van vliegtuigen wordt voor en tijdens de Tweede Wereldoorlog, wordt in de armen van een gewetenloze zakenman gedreven.
Titel
Vleugels
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. titel
Wings
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 1996
363 p.
ISBN
90-245-2514-4

Besprekingen

Cassie is de dochter van een vliegenier en wil zelf ook dolgraag vliegen. Ondanks de tegenwerking van haar vader wordt ze dankzij haar aanleg en de stimulering door haar vaders jongere compagnon, piloot. Ze krijgt een droombaan als testpiloot bij een grote onderneming, en hoewel ze van een ander houdt, trouwt ze met de eigenaar. Deze blijkt echter alleen geïnteresseerd te zijn in publiciteit en dwingt Cassie een vlucht rond de wereld te maken. Deze eindigt met een (bijna) fataal ongeluk in de buurt van Honolulu, vlak voor het begin van de aanval op Pearl Harbour. Deze roman speelt in de jaren kort voor WO II en beschrijft vooral het plezier en de risico's van het vliegen. Bovendien wordt Cassie geconfronteerd met allerlei vooroordelen en heersende normen over de taak van de vrouw. Een kleine, maar bij deze schrijfster onmisbare rol is weggelegd voor de romantiek en het onvermijdelijke happy-end. Pocketeditie, kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia