Een enigszins verlopen Engelse aristocraat raakt als malafide kunsthandelaar betrokken bij de diefstal van een schilderij van Goya en een moord.
Onderwerp
Kunstdiefstal
Extra onderwerp
1 ster (Filmmagie)
Titel
Charlie Mortdecai
Regisseur
David Koepp
Naar het werk van
Kyril Bonfiglioli
Componist
Mark Ronson Geoff Zanelli
Acteur
Johnny Depp 1963- Gwyneth Paltrow Ewan McGregor
Uniforme titel
Mortdecai
Taal
Engels
Uitgever
Belga Home Video, 2015
1 dvd-video
Oorspr. opname
2015
Speelduur
103 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
5412370829900

Besprekingen

Misdaadkomedie uit 2015 van regisseur David Koepp met Johnny Depp, Gwyneth Paltrow en Ewan McGregor, losjes gebaseerd op de boekenserie van de Britse schrijver Kyril Bonfiglioli.* De aristocratische Charlie Mortdecai is een louche kunsthandelaar met een prachtige vrouw, maar met weinig geld. Wanneer er een schilderij van de beroemde kunstenaar Goya wordt gestolen, wordt de ijdele Mortdecai ingeschakeld vanwege zijn kennis door detective Martland, die stiekem een oogje heeft op Mortdecais vrouw. Mortdecai zelf vliegt ondertussen van hot naar her om het schilderij te vinden en krijgt daardoor te maken met maffiosi en andere gevaarlijke types. Gelukkig staat zijn bodyguard Jock hem te allen tijde bij om de klappen en de kogels op te vangen. De pers is maar matig positief over de film. Eric le Duc (Telegraaf 19-2-’15) geeft 2 sterren: ‘Naast het schaamteloos oppervlakkige script, vertrouwt Johnny Depp weer te veel op zijn verkleedkist en zijn arsenaal aan vreemde loopjes en rare stemmetje…Lees verder

Over David Koepp

CC BY 3.0 - Foto van/door Exchange on YouTube

David Koepp (Pewaukee, 9 juni 1963) is een Amerikaans scenarioschrijver, filmregisseur en auteur. Hij is vooral bekend als de schrijver van blockbusters als Jurassic Park (1993), Mission: Impossible (1996), Spider-Man (2002) en Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008).

Biografie

David Koepp werd in 1963 geboren in Pewaukee (Wisconsin). Zijn vader Donald had een bedrijf dat gespecialiseerd was in reclameborden en zijn moeder was een verpleegkundige en familietherapeute. Tijdens zijn studies aan Kettle Moraine High School had hij een baantje bij een McDonald's-restaurant in Delafield. In 1986 behaalde hij een bachelor aan de Universiteit van Californië - Los Angeles (UCLA), waar hij een filmopleiding volgde.

Carrière

Als scenarist

Na zijn studies ging Koepp in Hollywood aa…Lees verder op Wikipedia