Dvd
Engels

Madagascar

Eric Darnell (regisseur), Mark Burton (scenarist), Tom McGrath (regisseur)
Computeranimatiefilm waarin vier dieren uit de dierentuin per ongeluk in de wildernis van het Afrikaanse eiland Madagascar terecht komen
Extra onderwerp
Speelfilms, animatiefilms, dieren
Titel
Madagascar / dir. by Eric Darnell and Tom McGrath ; written by Mark Burton ... [e.a.]
Regisseur
Eric Darnell Tom McGrath 1964-
Scenarist
Mark Burton
Taal
Engels
Uitgever
Dreamworks Home Entertainment, 2005 | Andere uitgaves
1 dvd-video + bonus disc
Oorspr. opname
2005
Speelduur
ca. 80 min.
Aantekening
Ondertiteling bonus disc: Engels, Nederlands (Nederlands en Vlaamse versie), Frans, Arabisch en Duits Ondertiteling film : Engels, Nederlands Taalkeuze bonus disc : Engels, Nederlands, Frans en Duits Taalkeuze film : Engels, Nederlands (Nederlands en Vlaamse versie)
EAN
5050583025100

Besprekingen

Amerikaanse computeranimatiefilm uit 2005 van productiemaatschappij Dreamworks, die eerder Antz, de twee Shreks en Shark tale uitbracht. De hoofdrollen in deze film zijn weggelegd voor vier verwende dieren, een leeuw, giraf, zebra en een nijlpaard, uit de dierentuin van New York. Per ongeluk komen zij op het Afrikaanse eiland Madagascar terecht, waar zij in de echte wildernis moeten zien te overleven. Ab Zagt (Algemeen Dagblad 166-'05): '(...) een uiterst vermakelijke verhaal (...) dat voor alle leeftijden aantrekkelijk is. Jann Ruyters (Trouw 16-6-'05): 'Madagascar berust anders dan Shrek of Finding Nemo meer op slapstick dan op plot maar ik kon er wel om lachen: de inventieve pinguins in 'Good Fellas'-stijl, de hypochondrische giraffe Melman (...), en de ijdele dierentuin 'celeb' leeuw Alex (stem van Ben Stiller) die in de jungle moet gaan strijden tegen zijn ware, wilde zelf.' Ronald Ockhuysen (Volkskrant 16-6-'05): 'Met het schetsen van personages hebben de makers van DreamWorks m…Lees verder

Over Eric Darnell

Eric Darnell (Prairie Village, 1960) is een Amerikaans filmregisseur, scenarioschrijver, stemacteur, animator en storyboard artist.

Darnell werd geboren in Prairie Village, in de staat Kansas. Hij studeerde journalistiek aan de Universiteit van Colorado te Boulder en volgde daarna een studie aan de California Institute of the Arts. Darnell regisseerde in die tijd de videoclip "Get up" van de Amerikaanse rockband R.E.M.. Na het afstuderen in 1991 begon hij zijn carrière als animator bij het computeranimatie bedrijf Pacific Data Images dat in 1996 werd overgenomen door DreamWorks Animation. Zijn eerste werk daar was de korte film The Last Halloween. Darnell eerste grote werk was het regisseren van de animatiefilm Antz. Ook regisseerde hij samen met Tom McGrath de film Madagascar en de vervolgen. Darnell woont met zijn vrouw, zoon en dochter in Campbell (Californië).

Filmografie

Films
<…Lees verder op Wikipedia