Boek
Nederlands

Alice in Wonderland

Geronimo Stilton (auteur), Lewis Carroll (naar het werk van), Andrea Denegri (illustrator)
Op een zonnige namiddag overwint Alice haar verveling wanneer ze een wit konijn achternaloopt, dat als een bezetene zijn horloge in het oog houdt. Zo beginnen de wonderbaarlijke avonturen van het meisje, in een wereld die bevolkt wordt door zonderlinge, onvergetelijke personages!
Titel
Alice in Wonderland / oorspr. tekst Lewis Carroll ; vrij bew. door Geronimo Stilton ; ill. Andrea Denegri en Christian Aliprandi
Auteur
Geronimo Stilton
Naar het werk van
Lewis Carroll
Illustrator
Andrea Denegri Christian Aliprandi
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Alice nel paese delle meraviglie
Editie
1
Uitgever
Mechelen: Baeckens Books, 2011
213 p. : ill.
ISBN
9789054617532 (hardback)

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties