Boek
Nederlands

Een wilde rit

Ook verschenen als Dinopech

Geronimo Stilton (auteur), Dorette Zwaans (vertaler), Giuseppe Facciotto (illustrator)
Meta Melkzuur organiseert een wedstrijd: wie haar de oerpepertjes bezorgt, wint een grote kaasbavarois. Geronimo gaat snel op weg op zijn luie galaposaurus. Maar kan de dino de wedstrijd wel aan? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Onderwerp
Oertijd
Leesniveau
AVI E3, AVI 3
Titel
Een wilde rit
Ook verschenen als
Dinopech
Auteur
Geronimo Stilton
Vertaler
Dorette Zwaans
Illustrator
Giuseppe Facciotto
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Mi si è bucato il trottosauro!
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022 | Andere uitgaven
122 p. : ill.
ISBN
9789464291728 (hardback)

Besprekingen

Het verhaal speelt zich af in de steentijd. De pepers voor de oerkaas zijn op. Daarom wordt er een wedstrijd georganiseerd: wie brengt het eerst pepers naar het dorp? Geronimo Stilsteen wil eigenlijk niet meedoen, maar zijn neef Klem krijgt hem toch mee. Hun dino is erg langzaam en onderweg helpt Geronimo alle andere deelnemers. Ten slotte wint zijn zus, die de prijs aan Geronimo geeft, omdat hij iedereen geholpen heeft. Onderweg heeft Geronimo het verhaal in steen gehakt, waarna Geronimo Stilton het heeft op kunnen schrijven. Aardig verhaal met de bekende muizengrapjes (wat is er aan de poot?) en een mooie vormgeving. Geschreven in AVI-niveau E3: veel eenlettergrepige en enkele tweelettergrepige woorden in korte zinnen op een nieuwe regel met hoofdletters. Bevat veel kleine gekleurde tekeningetjes, paginagrote tekeningen, gekleurde woorden en wisselende lettertypes. De informatie over de steentijd is erg beperkt, en de dino’s zijn fantasiedieren. Zelf te lezen vanaf ca. 7 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia