Boek
Nederlands

Tricerapoep onder de loep

Geronimo Stilton (auteur), Davide Cesarello (illustrator), Christian Aliprandi (illustrator)
De Stiltons zijn na een reis met een gammel vliegtuig weer terug op Oerknal eiland, waar nog steeds dinosaurussen rondlopen. Ze krijgen de opdracht om zoveel mogelijk poep van de triceratops te verzamelen, omdat daar veel van te leren valt. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Tricerapoep onder de loep
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Davide Cesarello Christian Aliprandi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Triceratopo all' attacco
Uitgever
Mechelen: Baeckens Stilton, 2020
90 p. : ill.
ISBN
9789059248311 (hardback)

Besprekingen

De Stiltons zijn, na een reis met een gammel vliegtuig en een parachutesprong, weer terug op Oerknal eiland, waar nog steeds dinosaurussen rondlopen. Ze krijgen de opdracht om zoveel mogelijk poep van de triceratops te verzamelen, omdat daar veel van te leren valt. Bij hun zoektocht komen ze allerlei dino’s tegen, waarover in een groengekleurd kader summiere informatie is opgenomen. Verhaal in de bekende stijl van de populaire reeks over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes en veel kleurenillustraties. Het verhaal wordt nooit echt spannend, omdat het vooral een opsomming is van gebeurtenissen. Deel 84 van de 'Geronimo reeks', deel 83 was 'Babydino vermist'* (2020). Liefhebbers van Geronimo zullen dit avontuur, dat onafhankelijk van de andere delen is te lezen, wel kunnen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia

Suggesties