Boek
Nederlands

Ik hou je vast

Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een volwassene (ik-persoon) vertelt wat hij of zij allemaal doet voor het kleine biggetje, geitje, konijntje of baby’tje van wie zoveel gehouden wordt. Vrijwel vierkant hardkartonnen prentenboek met zachtgekleurde illustraties over de liefde van ouders voor hun kleintje. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Baby's, Ouders
Titel
Ik hou je vast
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2020
[20] p. : ill.
ISBN
9789044839326 (hardback)

Besprekingen

Vierkant hardkartonnen prentenboek, waarin op elke dubbele pagina een jong dier staat afgebeeld (o.a. een biggetje, geitje, olifantje, konijn, kikker, poes en aan het eind een baby) met daarbij één regel tekst in de ik-vorm: ik proef je fruithapje voordat jij ervan eet, ik hoor je lieve woordjes voor het eerst, ik ruik je grote boodschap of ik zoen je verdriet met een kusje weg. Op de laatste pagina is de liefdevolle opsomming ‘ik proef je ik hoor je ik ruik je ik zoen je ik hou je ik mis je ik aai je ik was je ik wens je ik zie je zo graag', de samenvatting van wat ouders/opvoeders voor hun kind doen. De auteur/illustrator heeft honderden boeken voor peuters en kleuters gemaakt. Dit boek wordt op de achterkant aangeprezen als ‘het perfecte geboortecadeau voor ouders en hun kleintjes’, en het verwoordt vooral de gevoelens van jonge ouders, maar de mooie tekeningen zijn ook leuk om samen te bekijken, desnoods met een ander verhaaltje erbij. Vanaf ca. 1,5 jaar.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max