Boek
Nederlands

Beestig & waargebeurd

Guy Didelez (auteur), Frank Pollet (auteur), René De Decker (illustrator)
Wat moet je doen als een python je wil wurgen? Wat gebeurde er toen een jongetje in een gorillaverblijf viel? Lees 38 onwaarschijnlijke, maar toch waargebeurde verhalen. Met stripachtige illustraties in zwart-wit en blauw. Vanaf ca. 12 t/m 15 jaar.
Titel
Beestig & waargebeurd / Guy Didelez en Frank Pollet ; met illustraties van Carré Cartoons
Auteur
Guy Didelez Frank Pollet
Illustrator
René De Decker
Taal
Nederlands
Parallelle titel
Beestig en waargebeurd
Uitgever
Kalmthout: Van Halewyck, 2020
172 p. : ill.
ISBN
9789463832021 (paperback)

Besprekingen

Er bestaan veel verhalen over dieren. De een grappig, de ander lief, en sommige verdrietig. Maar welke verhalen zijn nu waar? In dit boek staan alleen maar verhalen over dieren die echt gebeurd zijn. Wat kan er gebeuren als je vuurwerk naast een paardenwei afsteekt? Wat gebeurde er toen het jongetje Levan in een gorillaverblijf viel? Dat en nog veel meer valt in dit boekje te lezen. Het bevat 38 ontroerende, spannende, grappige maar ook soms verdrietige verhalen. Omdat de meeste verhalen kort zijn, leest het makkelijk weg. Soms lijkt de mening van de auteur over kwesties door het verhaal te schemeren. Het hoofdstuk over wolven bijvoorbeeld kan het gevoel geven dat hij niet bijster enthousiast is over de terugkeer van dit roofdier. Daartegenover staat dat er ook een hoofdstuk over mythische wezens is opgenomen, wat best interessant is. Er schemert veel humor door in de teksten, hoewel soms een waarschuwing ook langskomt. Bij diverse verhalen is een cartoonachtige zwart-witillustratie m…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia