Boek
Nederlands

Zal de liefde overleven?

Guy Didelez (auteur)

Zal de liefde overleven?

In de reeks:
Molokai; 2
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Kaipo en Kanani (ik-persoon) proberen als jong koppel met lepra een leven op te bouwen op het Hawaïaanse eiland Molokai. Kanani verbergt echter een groot geheim, en het leven op het eiland blijkt niet zonder gevaren. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
Zal de liefde overleven?
Auteur
Guy Didelez
Taal
Nederlands
Uitgever
Kalmthout: Pelckmans, 2022
210 p.
ISBN
9789464016123 (paperback)

Besprekingen

Een historische jeugdroman over het leven op het Hawaïaanse eiland Molokai, dat in de negentiende en twintigste eeuw werd gebruikt om mensen met lepra op te vangen. Kaipo en Kanani proberen als pril koppel met lepra een leven op het eiland op te bouwen. Maar Kanani worstelt met een groot geheim. Als ze Pater Damiaan ontmoet, besluit ze haar leven zin te geven door in het ziekenhuis mensen met melaatsheid te verzorgen. Dat blijkt echter zwaarder dan verwacht. Net als ze Kaipo hard nodig heeft, loopt het helemaal mis. Kanani vlucht in paniek weg en komt daarbij in aanraking met een ongure buurman, die haar meeneemt op een ongewisse tocht...‘Zal de liefde overleven?’ is in een heldere en invoelende stijl geschreven en bevat een korte toelichting over Molokai en de ziekte lepra door de auteur. Guy Didelez (Merksem, 1952) is een Belgische jeugdauteur, scenarioschrijver en was lange tijd onderwijzer. Hij schreef meer dan zestig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven. Dit is he…Lees verder

Over Guy Didelez

CC BY 3.0 - Foto van/door PieterDP

Guy Didelez (Merksem, 23 juni 1952) is een Vlaams schrijver van jeugdverhalen, toneel en scenario's. Hij is ook actief lid van toneeluitgeverij De Scriptomanen. Didelez werkte onder anderen samen met de schrijver Frank Pollet.

Biografie

Didelez werd leraar Nederlands om veel met taal bezig te kunnen zijn. Tijdens zijn legerdienst schreef hij een boek dat uitgeverij Heideland-Orbis jaren later uitgaf: verhalenbundel Moordende verhalen. Zijn goede en vooral minder goede ervaringen met uitgeverijen bundelde Didelez later in het Swartenbroekx uitgeverijen. Van het schrijven voor volwassenen had Didelez even genoeg. Op aanraden van zijn jeugdvriend en collega-schrijver Patrick Bernauw begon hij jeugdboeken, toneel, hoorspelen en scenario's te schrijven. In 1988 werd zijn jeugdboek Raspoetin bekroond met Trofee van de Grote Jury voor het beste Vlaamse misdaadverhaal.

Met het collectief Plot…Lees verder op Wikipedia