Boek
Nederlands

De zoete zusjes helpen de natuur

Hanneke de Zoete (auteur), Iris Boter (illustrator)
+1
De zoete zusjes helpen de natuur
×
De zoete zusjes helpen de natuur De zoete zusjes helpen de natuur
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Janna en Saar komen in actie om de speelplek te beschermen en zo de natuur en boomhut te redden. Met gekleurde illustraties. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Milieu, Natuur
Titel
De zoete zusjes helpen de natuur
Auteur
Hanneke de Zoete
Illustrator
Iris Boter
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Kosmos, 2022
91 p. : ill.
ISBN
9789043923842 (hardback)

Besprekingen

Het vijfde vrolijk voorleesboek over de Zoete Zusjes Saar en Janna*. Saar en Janna willen samen met hun klasgenoten iets doen voor het milieu en gaan daarom aan de slag om de speelplek in de buurt te redden van bouwplannen. Want bij de speelplek leven bloemen, vlinders en vogels en hun grote broer Bram heeft er zijn geheime boomhut. Saar en Janna verzinnen een actieplan! In opgewekte stijl geschreven. Met tips om zelf de natuur te redden. Met zachtaardige gekleurde illustraties. De Zoete Zusjes zijn bekend van het YouTube-kanaal met filmpjes waarin ze met hun familie avonturen beleven of sketches doen. Hanneke de Zoete (Bilthoven, 1981) is een jeugdauteur en de moeder van Saar en Janna. Voorlezen vanaf ca. 5 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.

Over Hanneke de Zoete

Hanneke de Zoete (Bilthoven, 15 september 1981) is een Nederlandse kinderboekenschrijfster bekend van de boeken over De Zoete Zusjes.

Levensloop

De Zoete was veertien jaar leerkracht op een basisschool, vanuit daar wist ze hoe belangrijk het is dat er leuke boeken voor kinderen zijn en zou ze zelf graag willen schrijven. In 2019 maakte De Zoete haar schrijversdebuut met het kinderboek Woensdagmiddag met de Zoete Zusjes.

De Zoete heeft twee dochters die samen een YouTube-kanaal hebben onder de naam De Zoete Zusjes dat op 2 maart 2022 ruim 565 duizend volgers telt. De kinderboeken die De Zoete schrijft gaan alle over verzonnen avonturen die De Zoete Zusjes beleven; de boeken zijn daarom ook gericht op de volgers en fans van haar dochters.

In juni 2021 won De Zoete met haar boek De Zoete Zusjes zoeken een schat de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. In juni 2022 kreeg De Zoete voor…Lees verder op Wikipedia

Suggesties