Boek
Nederlands

Superjuffie in de storm

Janneke Schotveld (auteur), Annet Schaap (illustrator)
+1
Superjuffie in de storm
×
Superjuffie in de storm Superjuffie in de storm
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Juf Josje heeft aan meester Snor beloofd dat ze tijdens het jubileumfeest van de school geen dieren naar binnen zal laten. Maar dan stort een deel van het dierenasiel in door een grote storm. Superjuffie komt in actie, maar waar kan ze al die dieren in nood onderbrengen…? Met zwart-wittekeningen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Superhelden
Extra onderwerp
seizoenen, dieren
Titel
Superjuffie in de storm
Auteur
Janneke Schotveld
Illustrator
Annet Schaap
Taal
Nederlands
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, © 2023
141 p. : ill.
ISBN
9789000387038 (hardback)

Besprekingen

Een grappig en spannend kinderboek in de serie over Superjuffie*. De school waar juf Josje werkt, bestaat 125 jaar en dat wordt groots gevierd. Niets lijkt een fantastisch feest in de weg te staan, en Juf Josje heeft meester Snor moeten beloven ‘geen gedoe’ met dieren te veroorzaken op het jubileum. Nog geen kip mag de school in. Maar de avond van tevoren is het noodweer en een deel van het dierenasiel stort in. De dieren in het asiel kunnen geen kant op en moeten daar zo snel mogelijk weg. Superjuffie komt natuurlijk onmiddellijk in actie. Maar waar kan ze al deze dieren onderbrengen…? ’Superjuffie in de storm’ is vlot en lichtvoetig geschreven. Met grappige zwart-wittekeningen van Annet Schaap. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 8 jaar. Janneke Schotveld (Lelystad, 1974) is een bekende Nederlandse jeugdauteur. Ze schreef tientallen boeken. Haar werk won meerdere literaire prijzen, zoals de Hotze de Roosprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury.

Over Janneke Schotveld

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Agaath

Janneke Schotveld (Lelystad, 3 maart 1974) is een Nederlandse kinderboekenschrijver. In 2018 kwam de film Superjuffie uit, die is geschreven op het in 2011 uitgegeven gelijknamige boek van Schotveld.

Biografie

Na de middelbare school studeerde Schotveld creatieve therapie. Daarna volgde zij een opleiding aan de Pabo. Sinds 2007 schrijft zij kinderboeken. Met haar eerste boek Villa Fien won zij de Hotze de Roosprijs. In 2012 ontving zij van de Senaat van de Nederlandse Kinderjury voor haar boek Superjuffie! een Pluim van de kinderjury.

Bibliografie

  • 2007 - Villa Fien
  • 2008 - Zsa ksa
  • 2009 - Hotel Kindervreugd
  • 2010 - Robbie en Raffi (serie)
  • 2010 - De flat van Fatima
  • 2011 - Het vergeet me nietje
  • 2011 - Superjuffie
  • 2012 - Supe…Lees verder op Wikipedia