Boek
Nederlands

Vermoorde reputaties

J.D. Robb (auteur)
+1
Vermoorde reputaties
×
Vermoorde reputaties Vermoorde reputaties

Vermoorde reputaties

In de reeks:
Genre:
Als kort na elkaar twee invloedrijke vrouwen worden vermoord, ziet inspecteur Eve Dallas heel wat overeenkomsten, waaronder een relatie met haar eigen geliefde.
Titel
Vermoorde reputaties
Auteur
J.D. Robb
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Glory in death
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2014
335 p.
Aantekening
J.D. Robb is een pseudoniem van Nora Roberts
ISBN
9789022568910 (paperback)

Besprekingen

Eve Dallas is in de tien jaar dat ze politieagent is, harder geworden. Ze vindt moord niet meer schokkend maar nog steeds walgelijk. ‘De doden zijn haar werk, ze leeft met ze, werkt met ze, bestudeert ze, droomt zelfs van ze. En omdat dat blijkbaar nog niet genoeg is, rouwt ze ergens in een diepe verborgen kamer van haar hart om ze.’ Ondanks het vuurwapenverbod en genetische testen die ervoor zorgen dat gewelddadige, erfelijke neigingen in de kiem worden gesmoord, worden anno 2058 nog steeds moorden gepleegd. Slachtoffer is openbaar aanklager Cicely Towers, een succesvolle vrouw die hardnekkig gerechtigheid najaagde, maar met doorgesneden keel in een niet zo nette buurt wordt teruggevonden. Het bericht dat haar naar daar lokte, is gewist, wat niet gebruikelijk is, want voor een wetsdienaar staat de unit op automatisch opnemen. Wie beschermde zij? Nadien wordt Yvonne Metcalf, een veelbelovende actrice, op dezelfde manier vermoord: geen roof, geen aanwijzingen voor seksueel misbruik of …Lees verder
Als kort na elkaar twee invloedrijke vrouwen worden vermoord, ziet inspecteur Eve Dallas heel wat overeenkomsten, o.a. een relatie met haar eigen geliefde. In deze speurdersroman moet inspecteur Dallas de moorden oplossen waarbij ze gehinderd wordt door privéproblemen en zeer hinderlijke journalisten. Het is een echte whodunit, waarbij de zoektocht naar de moordenaar afgewisseld wordt met ervaringen uit het verleden van Eve en veel geruzie met haar geliefde. Het verhaal speelt in de toekomst, 2058, dit is vooral te merken aan interplanetaire reizen, robots als personeel en links in plaats van telefoonverbindingen. Spannend en met een flinke dosis romantiek. Deze roman is het tweede deel met Eve Dallas als hoofdpersoon na 'Vermoord naakt'*. Andere delen zijn al eerder als e-book uitgebracht en komen ook als gewoon boek op de markt. Normale druk.

Over J.D. Robb

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Dev Librarian

Nora Roberts, geboren als Eleanor Marie Robertson (Silver Spring, Maryland, 10 oktober 1950) is een Amerikaanse romanschrijfster. Ze schreef meer dan tweehonderd romans, voornamelijk liefdesromans, waarvan wereldwijd 280 miljoen exemplaren zijn verkocht. Haar boeken zijn vertaald in meer dan dertig talen. Lifetime Television verfilmde een aantal van haar boeken — onder meer Midnight Bayou — onder de noemer Nora Roberts filmcollectie 2009.

Onder het pseudoniem J.D. Robb schreef ze ook 38 misdaadromans, de 'in Death' serie.

Bestseller 60

Bibliografie (selectie) onder pseudoniem J.D. Robb (thrillers)

Eve Dallas (boeken)