Boek
Nederlands

Scheikunde voor dummies

John T. Moore (auteur)

Scheikunde voor dummies

Beknopt overzicht van de basis van de scheikunde.
Onderwerp
Chemie
Titel
Scheikunde voor dummies
Auteur
John T. Moore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Chemistry for dummies
Editie
2e herziene editie
Uitgever
Amersfoort: BBNC uitgevers, 2019
xxi, 335 p. : ill.
ISBN
9789045356419 (paperback)

Besprekingen

Scheikunde is samen met wiskunde en vooral fysica ongetwijfeld een van de meest gevreesde en/of gehate vakken op school. Best wel vreemd als je bedenkt dat iedereen die wel eens kookt, een douche neemt of nagellak van zijn of haar nagels haalt, in wezen met scheikunde bezig is. Dit neemt echter niet weg dat ondanks al de leuke proefjes de scheikundelessen vooral bestonden uit droge oefeningen en vraagstukken rond chemische verbindingen. Wie alles nog eens op een rijtje wil zien, doet er goed aan Scheikunde voor dummies in huis te halen. Auteur John T. Moore is al dertig jaar docent scheikunde en voornamelijk bezig met het trainen van leraren voor basis- en middelbaar onderwijs. Het zijn dan ook vooral de toekomstige leerkrachten die met dit boek gebaat kunnen zijn en de pijn van de scheikundeles mee kunnen verzachten.

Het boek is onderverdeeld in vijf delen die elk een aantal hoofdstukken bevatten en een volgens de auteur logische volgorde elkaar opvolgen. Dit neemt echt…Lees verder
Scheikunde is een boeiend vak. Zeep, verf, tandpasta, plastic enzovoort: alles heeft met scheikunde te maken. Van schone lucht tot vervuilde grond, je kunt er niet omheen. Dit boek behandelt in razend tempo de theorie en pikt en passant ook nog kernenergie mee en een hoop natuurkunde. Strakke teksten, veel kaders, opsommingtekens. Heel compact. Alles staat in het kader van zo snel en zo goed mogelijk zaken uitleggen met ruime aandacht voor de praktijk van alledag. Eigentijds taalgebruik, een register en veel verwijzingen maken het boek beter bruikbaar. Geïllustreerd met zwart-wittekeningen.