Boek
Nederlands

Een pony met een geheim

Joke Reijnders (auteur)
+1
Een pony met een geheim
×
Een pony met een geheim Een pony met een geheim

Een pony met een geheim

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De pony Cato is mishandeld. Nina doet er alles aan om het vertrouwen van het bange dier te winnen. Juist wanneer dat begint te lukken, loopt het mis.
Titel
Een pony met een geheim
Auteur
Joke Reijnders
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2012
101 p.
ISBN
9789025859367 (hardback)

Besprekingen

Een pony met een geheim is het eerste deel uit een serie over de Paardenheuvel, een manege waar de ouders van Nina en Finn Terlinden op een alternatieve wijze willen omgaan met paarden. De familie is net aangekomen en ze zijn op zoek naar nog wat extra paarden voor het bedrijf. Bij Cees de Zwart ontdekt Nina Cato. De zwarte New Forester ziet er wat loom uit, maar Nina is helemaal weg van het dier. Als ze te horen krijgt dat Cees de Zwart op het punt staat om de pony naar het slachthuis te brengen omdat ze onhandelbaar zou zijn, probeert Nina haar ouders ervan te overtuigen dat Cato dé pony voor haar is. En dat lukt, Nina krijgt de verantwoordelijkheid over Cato.
De volgende dag heeft Cato een metamorfose ondergaan: ze steigert, gilt en sprint met een grote snelheid door de weide. Nina kan haar onmogelijk vangen. Al snel dringt het tot vader Terlinden door dat Cato de vorige dag verdoofd was en dat dit een duidelijke reden is om onder het koopcontract uit te raken. Nina wil…Lees verder
Nina gaat met haar ouders een paardenstal beginnen op de Paardenheuvel. Als zij de verwaarloosde pony Cato ziet, weet ze meteen dat zij haar wil hebben. Langzaam weet Nina Cato's vertrouwen te winnen, maar bij de beruchte Galgenheuvel slaat Cato steeds op hol. Dan weet Nina ook niet meer zo zeker of ze Cato nog wel wil. In dit eerste deel uit een nieuwe serie over pony's wordt een realistisch en eenvoudig verhaal verteld. Nina is een ondernemend meisje; ze leert dat het houden van een paard verantwoordelijkheid vraagt. De korte zinnen, de groot gedrukte letters en de actieve schrijfstijl met veel dialoog maken het boek toegankelijk voor een grote lezersgroep. Helaas bevat het boek, naast dezelfde kleine afbeelding aan het begin van elk hoofdstuk, geen illustraties. Uitgangspunt van de serie, zoals de schrijfster in een verantwoording toelicht, is de natuurlijke omgang met paarden. In dit kader worden aan het eind ook enkele tips gegeven. Dit goed geschreven wensvervullende verhaal met…Lees verder

Over Joke Reijnders

Joke Reijnders (Amerongen, 27 augustus 1971) is een Nederlandse (kinderboeken)schrijfster.

Biografie

Reijnders groeide op in het dorp Amerongen. Ze zat achtereenvolgens op het Herman Jordan Lyceum in Zeist en op het Revius Lyceum in Doorn. Ze studeerde mediëvistiek aan de Universiteit Utrecht. Na haar studie werkte ze een aantal jaren als freelance journalist.

Boeken

Jeugdliteratuur

  • Problemen op de palts (Delubas, 2008)
  • Het spook van Vechtvliet (Delubas, 2008)
  • Mees en de meermin (Delubas, 2008)
  • Prinses gezocht (Delubas, 2008)
  • Drakenbloed en kamillethee (Leopold, 2008)
  • Een moordplan (Delubas, 2009)
  • Heksenbloed en drakengoud (Leopold, 2009)
  • Net een vis (Delubas, 2010)
  • Kasteel in de mist (Leopold, 2010)
  • Lees verder op Wikipedia