Boek
Nederlands

Koeien te koop!

Jolanda Horsten (auteur), Barbara de Wolf (illustrator)
Juf Mies is verliefd. Zij gaat verhuizen naar de boerderij van Kas. Maar ze kan niet wennen op het platteland. Hoe moet dit nu? Voorlezen vanaf ca. 6 jaar.
Titel
Koeien te koop!
Auteur
Jolanda Horsten
Illustrator
Barbara de Wolf
Taal
Nederlands
Uitgever
Tilburg: Zwijsen, 2014
29 p. : ill.
Aantekening
Veilig leren lezen Kim-versie
ISBN
9789048719365 (hardback)

Besprekingen

Voorleesboek voor onderbouw van het basisonderwijs uit kern 4* van de serie Veilig leren lezen. Het boek is gelinkt aan het leesboek ‘Juf te koop’ uit kern 4. Het verhaal gaat over de verliefde juf Mies. Zij gaat verhuizen naar de boerderij van Kas. Maar ze kan niet wennen op het platteland. Hoe moet dit nu? Gelukkig weet een leerling in de klas van juf Mies een goede oplossing. Het verhaal heeft een duidelijke opbouw met kort begin, midden en wensvervullend eind. Geen moeilijke woorden die het voorlezen belemmeren. Leesbaar lettertype in groot formaat. Woorden waarmee kinderen kunnen leren lezen zijn vergroot weergegeven. Teksten zijn rechts niet uitgelijnd. De illustraties in wisselend formaat staan tussen de teksten waarop ze betrekking hebben. De creatieve illustraties lijken geknipt en geplakt, opgebouwd uit textiel en andere materialen, zoals steen en papier. Door aparte vormgeving, verhoudingen en gezichtsuitdrukkingen zijn de tekeningen niet realistisch, maar wel origineel. Vo…Lees verder

Over Jolanda Horsten

Jolanda Horsten (Tilburg, 20 januari 1967) is een Nederlands kinderboekenschrijfster.

Levensloop

Horsten werd geboren in Tilburg. Ze volgde een opleiding Communicatie aan de heao en ging daarna na de KUB in Tilburg waar zij taal- en literatuurwetenschap studeerde.

Horsten was aanvankelijk werkzaam als eindredacteur voor de NOS-Teletekst. en later bij Endemol. Zo werkte ze als redacteur voor de tv-series Koffietijd, De 5 Uur Show, Koken met Sterren en later als scriptschrijver voor de televisieprogramma’s Ook dat nog! en De Sprookjesboom. In 2000 ging ze werken als communicatie-adviseur bij het adviesbureau "&Samhoud" in Utrecht. Hier schreef zij freelance teksten voor Ook dat nog! en de Efteling. In 2004 richtte zij in Tilburg haar eigen tekst- en communicatiebureau "T’overtekst & Zo" op.

Carrière<…Lees verder op Wikipedia