Boek
Nederlands

Seks hoe voelt dat? : alles over verliefdheid en seks

Kolet Janssen (auteur), Klaas Verplancke (illustrator)

Seks hoe voelt dat? : alles over verliefdheid en seks

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Hoe word je verliefd? Wat gebeurt er als je seks hebt? Via vragen van kinderen komen thema's aan de orde als de verschillen tussen jongens en meisjes, verliefdheid, pubertijd, seksualiteit, echtscheiding, seksueel misbruik en homoseksualiteit. Met stripachtige kleurenillustraties. Vanaf ca. 10 t/m 14 jaar.
Onderwerp
Seksualiteit
Titel
Seks hoe voelt dat? : alles over verliefdheid en seks
Auteur
Kolet Janssen
Illustrator
Klaas Verplancke
Taal
Nederlands
Editie
Herwerkte editie
Uitgever
Mechelen: Bakermat, 2017
158 p. : ill.
ISBN
9789059242876 (hardback)

Besprekingen

In 2003 verscheen dit boek voor het eerst en nu is daar, na verschillende herzieningen, de bewerkte editie van 2017. In dit boek wordt uitgelegd wat seksualiteit is. Uitgangspunt voor de auteur zijn vragen van kinderen over dit onderwerp: Waarom doen mensen geheimzinnig over seks? Hoeveel maandverbanden heb je per dag nodig? Doet het pijn als je de eerste keer seks hebt? Er zijn ook vragen als: Waarom gebeuren er verkrachtingen? Ook in de antwoorden gaat de auteur uit van de belevingswereld van kinderen en pubers. De antwoorden zijn begrijpelijk, eenvoudig en eerlijk met hier en daar wat sturing en een boodschap als: nooit iets doen waar je geen zin in hebt, pas aan beginnen als je er echt klaar voor bent. Vrij veel tekst in twee kolommen, opgefleurd door vragen in gekleurde kaders. Het bijna vierkante boek is speels vormgegeven, de lay-out oogt vrolijk. Geen 'technische' tekeningen, wel sfeervolle en soms ook grappige kleurenillustraties. Met webadressen in Vlaanderen en Nederland, g…Lees verder

Over Kolet Janssen

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Filip Naudts

Kolet Janssen (Hasselt, 18 april 1955) is een Belgisch jeugdauteur.

Biografie

Janssen studeerde godsdienstwetenschappen en filosofie in Leuven en gaf tot 2006 les in het middelbaar onderwijs. Daarna legde ze zich voltijd toe op het schrijven en het geven van lezingen en workshops.

Janssen won op twaalfjarige leeftijd de nationale opstelwedstrijd van het Davidsfonds. Haar verhalen gaan vaak over gewone kinderen die bijzondere dingen meemaken. Ze spelen zich meestal hier en nu af, maar laten soms een glimp zien van een andere wereld.

Janssen schrijft ook non-fictie voor kinderen: over geloof, verliefdheid, familie, leven en dood. Ze werkt als freelance-journaliste voor de tijdschriften van Averbode (Zonnestraal, Zonneland, Samuel en Simon).

Voor de website van de VRT (De Redactie) schrijft Janssen columns waarin ze haar gedachten verwoordt over wat er in de maatschappij leeft. Ze blogt ook op kerknet.be en op…Lees verder op Wikipedia

Suggesties