Boek
Nederlands

De club van lelijke kinderen

Koos Meinderts (auteur), Annette Fienieg (illustrator)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Generaal Isimo wil alle lelijke kinderen oppakken om zijn land mooi en schoon te maken. Twee kinderen weten te ontsnappen als de lelijkerds voor een "uitstapje" worden opgehaald. Vanaf ca. 9 jaar.
Leesniveau
AVI 8
Titel
De club van lelijke kinderen / Koos Meinderts ; ill. van Annette Fienieg
Auteur
Koos Meinderts
Illustrator
Annette Fienieg
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, 2004
111 p. : ill.
ISBN
90-216-1807-9

Besprekingen

De dictator generaal Isimo wil van zijn staat een schone, mooie staat maken. Zodoende worden alle lelijke kinderen, onder het mom van een uitstapje, meegenomen en in een kamp opgesloten. Twee kinderen weten te ontsnappen en helpen mee met het bevrijden van de andere kinderen. De schrijver protesteert middels dit boek tegen discriminerende dictaturen. De karakters zijn goed getypeerd. De vlotte schrijftrant, het goede en geestige taalgebruik en de sfeervolle zwartwittekeningen verhogen het leesplezier. Voorzien van een omslag met een wat karikaturale, gekleurde tekening van een groep lelijke kinderen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Koos Meinderts

CC BY 4.0 - Foto van/door K. Wennekendonk

Jacobus Petrus Maria (Koos) Meinderts (Den Haag, 20 januari 1953) is een Nederlands schrijver.

Leven en werk

Meinderts studeerde pedagogiek, maar maakte de studie niet af en ging schrijven. In 1983 schreef hij zijn eerste kinderboek Mooi meegenomen. In 1983 begon Meinderts ook de samenwerking met zijn oude schoolvriend Harrie Jekkers. Samen schreven ze een aantal liedteksten voor Klein Orkest, cabaretprogramma's en (kinder)boeken. Meinderts heeft een van zijn kinderboeken, De snoepwinkel van Zevensloten, bewerkt tot een kindertheaterstuk. In 2007 was deze voorstelling te zien in het Jeugdtheater Hofplein, waarbij de leerlingen van het jeugdtheater samen met Martin van Waardenberg de cast vormde. De regie werd gevoerd door Jaco van der Moolen. De liedjes van het stuk zijn geschreven door Jekkers. In 2008 ging in het Jeugdtheater Hofplein de voorstelling De winterkoningin in première, dat ook is geschreven door Meindert…Lees verder op Wikipedia