Boek
Nederlands

Een jurk met zakken

Lily Murray (auteur), Jenny Løvlie (illustrator), Margaretha van Andel (vertaler)
Lucy mag een jurk uitzoeken voor haar verjaardag. Ze wil geen gewone jurk, ze wil een jurk met zakken voor al haar avonturen buitenshuis. Prentenboek met gekleurde illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.
Onderwerp
Meisjes, Kleding
Extra onderwerp
humor, prentenboeken, SDG, SDG's
Titel
Een jurk met zakken
Auteur
Lily Murray
Illustrator
Jenny Løvlie
Vertaler
Margaretha van Andel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A dress with pockets
Uitgever
Rotterdam: Lemniscaat, 2022
[28] p. : ill.
ISBN
9789047714132 (hardback)

Besprekingen

Lucy mag een jurk uitzoeken voor haar verjaardag. Samen met haar tante gaat ze naar een beroemde boetiek, maar Lucy vindt geen enkele jurk geschikt. Ze wil namelijk een jurk met handige zakken, omdat ze houdt van avontuur en dingen ontdekken en vinden zowel buitenshuis als in de natuur. Het prentenboek is met humor en gevoel voor taal geschreven, deels op rijm. Met lieflijke illustraties in pasteltinten en met veel details. Lily Murray* (1950) is een internationaal bekende Britse auteur. Zij heeft voornamelijk prentenboeken en informatieve jeugdboeken geschreven. Haar werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. De illustrator Jenny Løvlie** is voornamelijk bekend van de illustraties die zij maakte voor de Kitty-serie van Paula Harrison. Geschikt om voor te lezen vanaf ca. 4 jaar.

Een jurk met zakken

Het is de verjaardag van Lucy en daarom mag ze samen met tante Augusta, een heel coquette dame, naar dé wereldberoemde boetiek. Ze hebben honderden jurken: charmante jurken, wikkeljurken, streepjesjurken, hoepeljurken, dwaze jurken ... Je kan het zo gek niet bedenken! Maar Lucy vindt geen enkele van die jurken leuk. Een jurk met zakken; dat is wat ze wil. Waarom wil ze nu een jurk met zakken? In al die jaren heeft de verkoper zoiets nog nooit meegemaakt. Kan de verkoper alsnog de jurk van haar dromen vinden of zal tante Augusta een ander verjaardagscadeau moeten zoeken?Het boek sprak me door de cover al aan. Sommige figuren staan er blinkend op waardoor ze de aandacht trekken. De focus wordt nochtans gelegd op de spullen die Lucy met zich meedraagt. De prachtige jurken aan de zijkant van het boek vervagen. De prenten zijn mooi getekend met leuke, zachte kleuren en veel details. Ook de culturele diversiteit geeft een meerwaarde aan het boek.Het …Lees verder