Boek
Nederlands

Een nieuw begin

Liz Braswell (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
+1
Een nieuw begin
×
Een nieuw begin Een nieuw begin
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Met behulp van de Geest uit de magische lamp grijpt Jafar de macht in Agrabah. Straatrat Aladdin en de uitgehuwelijkte prinses Jasmine moeten het volk bij elkaar zien te brengen om tegen de machtsbeluste tiran in opstand te komen. Vanaf ca. 12 jaar.
Extra onderwerp
BookTok
Titel
Een nieuw begin
Auteur
Liz Braswell
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A whole new world
Uitgever
Haarlem: Big Balloon Publishers, 2022
390 p.
ISBN
9789047862239 (hardback)

Besprekingen

Een kloeke (390 blz.) hervertelling van het bekende sprookje ‘Alladin' met een duistere twist. In deze versie van het verhaal komt de boosaardige Jafar met de hulp van de onwillige Geest aan de macht, nog vóór Aladdin en Geest elkaar leren kennen. Om de machtsbeluste tiran af te zetten moeten Aladdin en de ondergedoken Jasmine samenwerken — ditmaal zonder de hulp van hun magische vriend.
 ‘Een nieuw begin’ is een verhaal over macht, opstand, liefde en over één moment waardoor alles verandert. Geschreven in een soepele, meeslepende stijl. Voor liefhebbers van spannende, duistere sprookjes vanaf ca. 12 jaar.Liz Braswell is een Amerikaanse schrijver van fictie voor kinderen en jongvolwassenen. Dit boek maakt deel uit van haar serie ‘A Twisted Tale*’, klassieke Disneyverhalen met een twist.