Boek
Nederlands

Mega goed (in bijna alles)

Liz Pichon (auteur), Ieske Van Heek (vertaler)
+1
Mega goed (in bijna alles)
×
Mega goed (in bijna alles) Mega goed (in bijna alles)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Tom kijkt erg uit naar het schoolreisje. Maar hij is weer eens vergeten om het inschrijfformulier aan zijn ouders te geven. Zou hij nog mee kunnen? Met veel stripachtige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Mega goed (in bijna alles)
Auteur
Liz Pichon 1978-
Vertaler
Ieske Van Heek
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tom Gates is absolutely fantastic (at some things)
Editie
2
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014
255, [16] p. : ill.
ISBN
9789025756567 (hardback)

Besprekingen

Het hoogtepunt van elk schooljaar is zonder twijfel het schoolreisje. De chaotische Tom Groot heeft er zin in, maar omdat hij eigenlijk een beetje is vergeten dat er een formulier voor was en zijn ouders hem daarom nooit hebben kunnen inschrijven, zal het spannend worden of hij wel mee kan.
Tom is zo snel afgeleid, dat hij eenmaal thuis alweer vergeet dat hij een formulier moest zoeken. In plaats daarvan gluurt hij in de tuin van de buren, waar onbekende mensen staan te kijken. Onder hen een meisje dat hele lelijke gezichten kan trekken. Bijna net zo lelijk als die van Tom zelf. Bijna.
De afleiding die Tom in alles vindt, komt in de vormgeving van dit boek goed naar voren: de bladzijden ogen druk en vol. Gezichtjes van de personages, tekeningetjes van woorden die Tom gebruikt — of dat nu een badkuip is of een banaan.
Tom houdt in zijn huiswerkschrift nauwkeurig bij wat er allemaal gebeurt in zijn leventje. Hij heeft een onuitstaanbare zus Delia, die ergens een baantje h…Lees verder
Tom kijkt enorm uit naar het schoolreisje: drie dagen van huis en alleen maar super coole dingen doen. Gewapend met een berg snoep en bananenkoekjes gaan ze op weg. Ze gaan vlotten bouwen, over een klimmuur, een vlottenrace doen en kajakken. Maar er gebeuren natuurlijk ook een heleboel rare dingen: exploderende popcorn, vleermuizen in de hut en middernachtfeestjes. Toms moeder mist hem nogal; ze heeft overal lieve briefjes tussen zijn spullen gestopt tot ergernis van Tom. Vijfde deel uit de serie over Tom Groot*. Vlot leesbaar, humoristisch verhaal in de stijl van de populaire serie 'Het leven van een loser'. De tekst wordt afgewisseld met striptekeningen, illustraties en tekstballonnen en veel getekende letters. Dit zorgt voor veel afwisseling in typografie en maakt het boek ook voor minder goede lezers toegankelijk. Met tekentips. Er wordt geen kleur gebruikt binnenin. Aantrekkelijk omslag. Vanaf ca. 10 jaar.

Tom Groot. Mega goed

Tom Groot blijft wie hij is: een energieke, leuke puber die zijn dagen vult met cartoons tekenen, doedelen, spelen in zijn eigen rockband en zijn favoriete groep Dude3 verafgoden. School is een noodzakelijk kwaad en huiswerk is iets waar je probeert onderuit te komen. Tom heeft een haat-liefderelatie met zijn zus Delia en schaamt zich, zoals de meeste pubers, voor het gedrag van zijn ouders.
In dit verhaal staat het schoolreisje centraal. Dat belooft een echt avontuur te worden. Jammer genoeg heeft Tom geen idee waar zijn inschrijvingsformulier is en zonder dat briefje kan hij niet mee ... Als professionele sloddervos en warhoofd, is het terugvinden van dit papier al een heel avontuur. Gelukkig komt het nog goed en kan Tom mee.
Tegelijk zien we ook hoe Tom meedoet aan een wedstrijd. Zijn idolen hebben een oproep bekend gemaakt: ontwerp een T-shirt voor Dude3. Dat is een kolfje naar Toms hand. Als Tom op de bus zit, op weg naar de schooluitstap, komt hij tot het besef dat h…Lees verder