Dvd
Engels

The vampire diaries : love sucks. Seizoen 2

L.J. Smith (naar het werk van), Nina Dobrev (acteur), Paul Wesley (acteur)
Titel
The vampire diaries : love sucks. Seizoen 2
Naar het werk van
L.J. Smith
Acteur
Nina Dobrev Paul Wesley Ian Somerhalder
Taal
Engels
Uitgever
Warner Bros. Entertainment, [2017]
4 dvd-video's + bonus-dvd
Speelduur
920 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans, Spaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Spaans, Engels voor slechthorenden
EAN
5051888091180

Besprekingen

Amerikaanse televisieserie, gebaseerd op de ook in Nederland succesvolle tienerboekenserie van L.J. Smith. Het verhaal speelt in het stadje Mystic Falls, Virginia. Hoofdpersoon is de zeventienjarige Elena (Nina Dobrev) die vier maanden na de plotselinge dood van haar ouders probeert haar leven weer op te pakken. Op de eerste schooldag van het nieuwe jaar voelt ze zich erg aangetrokken tot een nieuwe klasgenoot, Stefan Salvatore, die zich echter vreemd gedraagt. Hij blijkt een eeuwenoude vampier te zijn, evenals zijn slechte broer Damon. In dit tweede seizoen* krijgen het drietal en de inwoners van het stadje Mystic Falls te maken met andere gevaren in de vorm van vampiers en weerwolven. De serie richt zich op dezelfde doelgroep als The Twilight-saga en is in de Verenigde Staten een succes; in Nederland uitgezonden door Net5. De 5-dvd-set bevat alle 22 afleveringen van seizoen 2 en veel extra's. Vanaf ca. 14 jaar.

Over L.J. Smith

Lisa Jane Smith is een Amerikaanse schrijfster, onder meer bekend van de Night World-reeks en The Vampire Diaries-reeks. Ze publiceert onder de naam L.J. Smith.

Smith heeft drie trilogieën en twee series geschreven. In haar boeken spelen vaak jonge mooie mensen een rol als mens of als een bovennatuurlijk wezen. Vaak is er ook een conflict tussen het goede en het kwade wat draait om een ambigu karakter dat de heldin wil verleiden om de kant van het slechte te kiezen, maar op het eind wordt herboren en de held is.

In 2008 maakte Smith een comeback na een pauze van tien jaar. Ze is begonnen met het schrijven van een nieuwe trilogie in de Vampire Diaries-reeks en een nieuw boek, Strange Fate, voor de Night World-reeks.

Bibliografie

Externe link