Boek
Nederlands

De Kriegels in concert !

Marc De Bel (auteur)
+1
De Kriegels in concert !
×
De Kriegels in concert ! De Kriegels in concert !

De Kriegels in concert !

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De drielingzusjes gaan naar de middelbare school en richten een band op. Vanaf ca. 11 jaar.
Titel
De Kriegels in concert !
Auteur
Marc De Bel
Taal
Nederlands
Uitgever
[Hasselt]:: Tingel, 2004
185 p. + cd
ISBN
90-77060-29-4

Besprekingen

De 13-jarige drielingzusjes Lien, Sien en Fien Kriegel gaan naar de middelbare school. In vrij grof taalgebruik wordt verhaald hoe de zusjes van 31 augustus tot 9 september leerlingen en leraren in elkaar slaan, pesten, vloeken, stelen en graffiti spuiten alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Moeder (154 kilogram, een Ma Floddertype) en Vader (alcoholist) gaan dagelijks rond etenstijd tot diep in de nacht naar het café. De zusjes stelen zodoende hun eten bij elkaar. Er worden regelmatig verwijzingen naar eerder verschenen verhalen gegeven. In dit verhaal richten de zusjes Kriegel een band op. Op de bijgevoegde cd zijn de (door auteur geschreven) liedjes te horen. De tekst staat ook beschreven in het boek. Op 8 november hebben de, in België populaire, zusjes een concert in Antwerpen gegeven. Een vage rol is weggelegd voor ene Moloch, dienaar van Satan die in eerdere verhalen ook opdook en de (overleden) oma Kriegel. Op de kaft een tekening van de Kriegelzusjes tijdens een optre…Lees verder

De Kriegels in concert!

De zusjes Kriegel gaan naar de middelbare school. Lien, Sien en Fien vinden het geweldig, want nu hebben ze een heleboel nieuwe slachtoffers: verschillende leerkrachten en allemaal andere kinderen om te pesten. Ze laten zich daar dadelijk kennen, maar als ze zich niet gedragen moeten ze naar opvangtehuis ‘de Strohalm’. Al snel merken ze dat ze niet de enige pesterige pubers zijn. Er komt een schoolbal masqué met een vrij podium en de Kriegels treden op met een band van enkele ouderejaars en hebben veel succes. Lien, die verliefd is op de knappe Sid, een laatstejaars, wordt echter ontvoerd. Satan zit de meiden op de hielen, maar oma Diana weet hen maar weer eens te redden. Het boek beslaat slechts negen dagen aan het begin van het nieuwe schooljaar –elk onderverdeeld in een aantal korte hoofdstukjes- en er gebeurt wel erg veel in deze korte tijdspanne. De negatieve instelling overweegt, zowel in het taalgebruik –boordevol adjectieven en dan vooral superlatieven- als in het gedrag va…Lees verder

Over Marc De Bel

Marc de Bel (Kruishoutem, 7 mei 1954) is een Vlaams jeugdauteur. Voordat hij met zijn schrijverscarrière begon was hij (van 1974 tot 1983) onderwijzer. Met een van zijn leerlingen, Stedho, maakte hij twee stripalbums, die hij in eigen beheer uitgaf. De Bel werd vervolgens voltijds schrijver. Hij is gehuwd en heeft vier kinderen.

Bibliografie

Hieronder volgt een lijst van zijn boeken.

  • 1987 - Het ei van oom Trotter (Van Halewyck, 17e druk 2017)
  • 1988 - Meester Pluim en het praatpoeder (Infodok, 5e druk 1998)
  • 1988 - Wimpie en de wensautomaat (Infodok)
  • 1989 - Blinker en de bakfietsbioscoop (Infodok, 6e druk 1997)
  • 1989 - Het dagboek van Zwarte Piet (Infodok, 2e druk 1998)
  • 1989 - De kracht van Ajajatsoe (Infodok, 5e druk 1997)
  • 1990 - De knetterkwabmachine (Infodok, 4e druk 1998)
  • 1990 - Blauwe snoepjes (I…Lees verder op Wikipedia