Makkelijk lezen
Nederlands

Arsène Lupin, gentleman-inbreker : in makkelijke taal

Maurice Leblanc (auteur), Caluke Van Hoften (bewerker)
Lupin is inbreker. Maar geen gewone inbreker. Hij is een slimme en charmante dief die tegen onrecht is. Acht verhalen in korte zinnen en makkelijke woorden (A2/B1-niveau).
Taalniveau
Huis van het Nederlands niveau 3
Titel
Arsène Lupin, gentleman-inbreker : in makkelijke taal
Auteur
Maurice Leblanc
Bewerker
Caluke Van Hoften
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Arsène Lupin, gentleman-cambrioleur
Uitgever
Amsterdam: Eenvoudig Communiceren, © 2021
80 p.
Aantekening
Vereenvoudigde uitgave
ISBN
9789086965885 (paperback)
TPL Leesboeken

Besprekingen

Acht makkelijk te lezen verhalen uit de reeks 'Leeslicht', gebaseerd op het beroemde boek uit 1907. De charmante beroepsdief Arsène Lupin steelt van de rijken, om er zelf goed van te kunnen leven. Ongrijpbaar is hij, omdat hij steeds van uiterlijk en naam verandert. Zelfs aan Ganimard, de slimste detective van Frankrijk, ontglipt hij steeds weer. Personage Arsène Lupin is het Franse antwoord op de Britse Sherlock Holmes. Hoewel de plots met de huidige kennis en inzichten niet helemaal waterdicht zijn, en de personages nauwelijks diepgang krijgen, kan de lezer genieten van acht grappige verhalen over hoe een mysterieuze dief anderen altijd weer te slim af is. De verhalen zijn geschreven in korte zinnen en eenvoudige woorden, leesniveau A2/B1. De cursief gedrukte woorden worden achterin uitgelegd in de woordenlijst. Het boek kreeg het keurmerk Makkelijk Lezen. Veel mensen zullen Lupin ook kennen van Netflix. Niettemin wordt de lezer in de inleiding voorbereid op de periode (begin 1900) …Lees verder

Over Maurice Leblanc

Maurice Leblanc (Rouen, 11 december 1864 – Perpignan, 6 november 1941) was een Frans schrijver.

Leblanc debuteerde als schrijver in 1890. Hij creëerde met het personage van Arsène Lupin dat soms de Franse Sherlock Holmes wordt genoemd, hoewel Lupin duidelijk misdaden pleegt en Holmes ze oplost. Het personage van Arsène Lupin dat in 17 van zijn politieromans voorkomt, en ook in 29 novelles en 5 toneelstukken, alle geschreven tussen 1905 en 1941, wordt geacht gebaseerd te zijn op de Franse meester-inbreker Marius Jacob.

Op 17 januari 1908 werd hij benoemd tot Ridder in het Legioen van Eer. Na zijn overlijden werd hij van Perpignan terug naar Parijs gebracht en begraven in het Cimetière du Montparnasse.