Luisterboek
Nederlands

Gene Bervoets leest voor De meeste mensen die ik ooit ben geweest

Max Temmerman (auteur), Gène Bervoets (verteller)
+1
Gene Bervoets leest voor De meeste mensen die ik ooit ben geweest
×
Gene Bervoets leest voor De meeste mensen die ik ooit ben geweest Gene Bervoets leest voor De meeste mensen die ik ooit ben geweest

Gene Bervoets leest voor De meeste mensen die ik ooit ben geweest

De meeste mensen die ik ooit ben geweest bevat vijftig gedichten uit Temmermans eerste drie bundels, Vaderland, Bijna een Amerika en Zondag acht dagen. Dit luisterboek vat kernachtig samen waar het de dichter al die tijd om te doen was. Acteur Gène Bervoets leende zijn stem voor bijna elk gedicht.
Extra onderwerp
POE, LUI, luisterboeken
Titel
Gene Bervoets leest voor De meeste mensen die ik ooit ben geweest
Auteur
Max Temmerman 1975-
Verteller
Gène Bervoets
Uniforme titel
De meeste mensen die ik ooit ben geweest
Taal
Nederlands
Uitgever
Kobbegem: Hans Kusters, 2016
1 cd + tekstboek
Aantekening
Bevat vijftig gedichten uit Temmermans eerste drie bundels
ISBN
9789079390298 (paperback)

Over Max Temmerman

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Zpeeters

Max Temmerman (Brasschaat, 1975) debuteerde in 2011 met de opgemerkte bundel Vaderland, goed voor een nominatie van de C. Buddingh'-prijs 2012. In oktober 2013 verscheen de succesvolle opvolger Bijna een Amerika. Die bundel kaapte de Herman de Coninck Publieksprijs weg en werd genomineerd voor de Jo Peeters Poëzieprijs 2014 en de J.C. Bloemprijs 2015.

In september 2015 verscheen Temmermans derde bundel Zondag acht dagen, te lezen als het sluitstuk van een drieluik over tijd. Zo universeel immers Temmermans onderwerpen, zo kenmerkend borstelt de dichter het leven hier en nu met trefzekere penseelstreken. In januari 2017 verscheen het luisterboek De meeste mensen die ik ooit ben geweest, een selectie van vijftig gedichten uit dit drieluik, ingesproken door acteur Gene Bervoets.

In 2019 zag Huishoudkunde het licht.

Max Temmerman schrijft gedichten voor de Eenzame Uitvaart te Antwerpen, een initiatief waarbij een passend gedicht bij de…Lees verder op Wikipedia