Boek
Nederlands

Shock

+1
Shock
×
Shock Shock
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Emma (16) verdwijnt op mysterieuze wijze na een schoolfeest. Haar vier beste vriendinnen zijn van slag, maar besluiten de geplande kampeervakantie naar Frankrijk toch door te zetten. Dan gebeuren er vreemde dingen op de camping. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
Shock
Auteur
Mel Wallis de Vries
Taal
Nederlands
Uitgever
Utrecht: Uitgeverij De Fontein Jeugd, 2014
247 p. : ill.
ISBN
9789026136689 (hardback)

Besprekingen

Emma Timmers (16) verdwijnt spoorloos na een schoolfeest. Alleen haar fiets en een bebloede jas worden aangetroffen. Wat is er die avond gebeurd? Haar vriendinnen Bo, Lilly, Anouk en Mabel proberen hun leven weer op te pakken en gaan toch op de geplande kampeervakantie in Frankrijk, ook nu Emma er niet meer is. In stilte worstelt elk van de meiden met persoonlijk schuldgevoel en angst. Waar is hun hechte vriendschap verloren gegaan? Als er op de camping vreemde dingen gebeuren, lijkt de nachtmerrie nog niet voorbij. In vlotte stijl geschreven jeugdthriller van een razend populaire auteur, twee keer winnares van de prijs van de jonge jury. Ook nu weer een mooi opgebouwde plot, gezien vanuit de afzonderlijke vriendinnen, waarmee een web van aanwijzingen en persoonlijke visies gesponnen wordt. Een pasfoto in zwart-wit en de bijbehorende naam geeft boven ieder hoofdstuk aan wie de betreffende ik-figuur is. De spanning blijft goed gedoseerd tot aan het eind. De ontknoping, hoe verrassend o…Lees verder

Shock

Emma, Anouk, Bo, Mabel en Lilly zijn hartsvriendinnen. Ze zouden samen op zomervakantie gaan naar Zuid-Frankrijk. Maar rond Kerstmis verdwijnt Emma opeens na een schoolfeest. Haar bebloede jas, fiets en mobiel worden teruggevonden maar geen lichaam. De vier overgebleven meisjes maken een zware tijd door. Niemand kan het aanvaarden wat er met Emma gebeurd is. Wanneer de zomervakantie aanbreekt, beslissen de meisjes om toch op vakantie te gaan. Op de camping is echter niemand ontspannen. Ieder voelt zich op een of andere manier toch schuldig omdat ze plezier maken zonder Emma. Ieder van hen voelt ook de aanwezigheid van Emma. Op een dag duiken de T-shirt en de ring van Emma op in de tent en wordt het pas echt griezelen. Ontzettend spannende jeugdthriller zoals we van Mel Wallis de Vries mogen verwachten. Het verhaal begint met de verdwijning van Emma. Dan starten de hoofdstukken waarin elk meisje haar indrukken kan vertellen, hoe zij alles voelt en beleeft en hoe de verhouding is met…Lees verder

Over Mel Wallis de Vries

Mel Wallis de Vries (Leiden, 8 februari 1973) is een Nederlandse auteur van jeugdliteratuur.

Ze studeerde biologie en journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen; ze studeerde af in 1997. Hierna werkte ze als freelancejournalist voor De Telegraaf, waarna ze ging werken in de marketing.

In 2019 verscheen de film Vals die gebaseerd is op haar gelijknamige boek uit 2010.

Onderscheiding

De Vries won in het totaal tussen 2012 en 2019 zeven keer de Prijs van de Jonge Jury waarvan de laatste zes keer op rij.

Persoonlijk

Wallis de Vries is moeder van drie kinderen.

Bibliografie

  • 2005: Uitgespeeld
  • 2006: Verblind
  • 2007: Buiten zinnen
  • 2008: Fout
  • 2009: Waanzin
  • 2010: Vals – Winnaar van de Prijs van de Jonge Jury 2012
  • Lees verder op Wikipedia