Dvd Nederlands

Kapsalon Romy

Mischa Kamp (regisseur), Tamara Bos (naar het werk van), Vita Heijmen (acteur)

Kapsalon Romy

Mischa Kamp (regisseur), Tamara Bos (naar het werk van), Vita Heijmen (acteur)
  • Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Romy, het kleinkind van dementerende grootmoeder Stine, ontpopt zich tot mantelzorger en neemt steeds meer taken over van haar oma. Ze leert veel over het verleden van Stine en ontdekt dat oma een ook een 'bucket list' heeft.
Titel
Kapsalon Romy / regie Mischa Kamp ; scenario Tamara Bos ; gebaseerd op het boek van Tamara Bos
Regisseur
Mischa Kamp
Naar het werk van
Tamara Bos
Acteur
Vita Heijmen Beppie Melissen Noortje Herlaar Guido Pollemans
Taal
Nederlands
Uitgever
In The Air, © 2020
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
92 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Gebaseerd op het boek Kapsalon Romy / Tamara Bos
EAN
8718868087676

Besprekingen

Nederlandse jeugdfilm (2019) van Mischa Kamp (Het paard van Sinterklaas) met Beppie Melissen (Gooische vrouwen) en Noortje Herlaar (De 12 van Oldenheim). Gebaseerd op het jeugdboek* van Tamara Bos (2016). Oma Stine is kapster, maar worstelt met beginnende Alzheimer. Ze past op haar 10-jarige kleindochter Romy (Vita Heijmen) omdat haar gescheiden dochter moet werken. Romy vindt het niet leuk in de kapsalon, maar dat verandert als oma haar vertelt over haar verwardheid. Ze begrijpt dan dat oma niet alleen op haar past, maar zij ook op oma. Beoordeling IMDb: 7,2. Kaj van Zoelen (Filmtotaal 3-10-’19): ‘Kamp en Bos gaan de serieusheid van de ziekte zeker niet uit de weg, maar dankzij het onschuldige perspectief van Romy blijft Kapsalon Romy lange tijd een lichtvoetig drama over alzheimer’ (3,5 sterren). Sabeth Snijders (NRC 1-10-’19): ‘Vita Heijmen en Beppie Melissen leveren een indrukwekkend prestatie' (4 sterren). Bor Beekman (Volkskrant 2-10-’19): ‘levenslustige familiefilm over dementi…Lees verder

Over Mischa Kamp

Mischa Kamp (Rotterdam, 7 augustus 1970) is een Nederlandse filmregisseuse. Kamp is bij het grote publiek vooral bekend van het regisseren van de films als Het paard van Sinterklaas, Tony 10 en Sing Song.

Filmografie

  • 2019 Kapsalon Romy
  • 2017 Sing Song
  • 2014 Jongens
  • 2012 Van God Los (aflevering: Bitch Fight)
  • 2012 Tony 10
  • 2010 LelleBelle
  • 2008 Vanwege de Vis
  • 2008 De fuik
  • 2007 Waar is het paard van Sinterklaas?
  • 2007 Adriaan
  • 2006 Naked
  • 2006 Bloot: Seks
  • 2005 Het paard van Sinterklaas
  • 2004 Zwijnen
  • 2002 De sluikrups
  • 1996 Mijn moeder heeft ook een pistool
  • 1996 Waskracht!

Externe link

  • (en)  Mischa Kamp in de Internet Movie Database
Lees verder op Wikipedia