Boek
Nederlands

Evi praat met paarden

Nicolle Christiaanse (auteur), Melanie Broekhoven (illustrator)
+1
Evi praat met paarden
×
Evi praat met paarden Evi praat met paarden
In de reeks:
Evi; 1
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
De buren van Evi (10) zijn verhuisd. Ze mist vooral hun twee pony's die ze altijd verzorgde. Op een dag staat er een grote verhuiswagen voor het buurhuis geparkeerd en even later een paardentrailer. Zou Evi voor de pony's van de nieuwe buren mogen zorgen? Vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Evi praat met paarden
Auteur
Nicolle Christiaanse
Illustrator
Melanie Broekhoven
Taal
Nederlands
Uitgever
Alkmaar: Kluitman, © 2018
111 p. : ill.
ISBN
9789020623710 (hardback)

Besprekingen

Twee weken lang heeft de 10-jarige Evi het moeilijk, want ze is haar belangrijkste hobby kwijt: paarden verzorgen. Dat kon ze eerst bij haar buren doen, maar helaas zijn zij verhuisd en staan de stallen leeg. Op een dag staat er een grote verhuiswagen voor het buurhuis geparkeerd en even later een paardentrailer. Evi rent zo snel mogelijk naar de nieuwe buren om kennis te maken. In dit makkelijk lezende verhaal zijn weinig spanningsbogen te ontdekken. Dat is op zich geen probleem, want in dit verhaal draait alles om de passie van Evi. Ze voelt paarden nog beter aan dan hun eigenaars. Binnen de kortste keren is ze kind aan huis bij de nieuwe buren en ontwikkelt ze zich als een fantastische paardenhulp. De lezersgroep van dit verhaal is vrij klein. Het is vooral gericht op meisjes met verzorgpony's of meisjes die paardrijden. Zij zullen gelukkige uurtjes beleven als ze dit verhaal lezen. Vanaf ca. 9 jaar.

Over Nicolle Christiaanse

Nicolle Christiaanse (Tilburg, 10 maart 1964) is een Nederlands kinderboekenschrijver.

Loopbaan

Christiaanse groeide op in Tilburg, waar ze de lagere school en het VWO doorliep. Zij deed vervolgens de opleiding tot drogist en natuurgeneeskundig therapeute. Omdat Christiaanse meer zag in schrijven dan in een geneeskundige praktijk ging zij daar mee verder. In 1997 verscheen een kort verhaal in de Donald Duck. Hierna publiceerde zij tien jeugdboeken bij uitgeverij Kluitman. Daarnaast schrijft Christiaanse informatieve teksten, verhalen, feuilletons en stripscenarios voor de tijdschriften Penny en Hoefslag Junior. De meeste van haar boeken gaan over paarden.

Bibliografie (selectie)

  • 2016 Red madelief!
  • 2013 De Bleshof - Paarden, ponys en plezier.
  • 2012. de Bleshof, Onze pony's zijn super.…Lees verder op Wikipedia