Boek
Nederlands

Wat ik wil zijn

Olivier Tallec (auteur), Marita Vermeulen (vertaler)
+1
Wat ik wil zijn
×
Wat ik wil zijn Wat ik wil zijn
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Een eekhoorn wil geen eekhoorn meer zijn. Maar wie of wat wil hij dan wel zijn? Prentenboek met tekeningen in kleur. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Wat ik wil zijn / tekst en illustraties Olivier Tallec
Auteur
Olivier Tallec
Vertaler
Marita Vermeulen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
J'aurais voulu
Uitgever
Eke: De Eenhoorn, 2023
[28] p. : ill.
ISBN
9789462917064 (hardback)

Besprekingen

Een prentenboek over een kleine rode eekhoorn die nooit meer een eekhoorn wil zijn. Hij wil best een nuttige bever zijn, maar bedenkt dan dat de bever hele dagen met zijn voeten in het water staat wil dan liever een hert zijn, of een uil of een egel of een ander dier. Bij elk dier bedenkt hij ook nadelen. Dan wil eekhoorn nog maar één ding zijn, een eekhoorn. Met humor en gevoel voor taal geschreven. Met fraaie, aandoenlijke paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar. Olivier Tallec (Morlaix, 1970) is een internationaal bekende Franse illustrator en jeugdauteur. Hij schreef meerdere boeken. Zijn werk werd in meer dan vijftien landen uitgegeven. Dit is het derde boek van Tallec met de eekhoorn in de hoofdrol.

Wat ik wil zijn

Eekhoorn wil alles zijn behalve een eekhoorn. Liever wil hij een bever worden, of een hert, of een egel, of nee, absoluut een uil! Bij elke keuze ontdekt hij dat het leven van dat dier ook niet alles is, en wanneer hij wenst een eekhoorn te zijn is de cirkel dan ook rond. De boodschap tevreden te zijn met wie je bent, krijg je hier geenszins betuttelend, maar wel op een luchtige en grappige wijze gepresenteerd. Hoe de eekhoorn er uiteindelijk toe komt zich neer te leggen bij zijn bestaan, wordt in het midden gelaten, al is hij wel duidelijk moe van alle opties te bewandelen. Heel subtiel verschuift de auteur daarbij telkens van ongebreideld enthousiasme naar een genuanceerde tot zelfs ronduit negatieve kijk op andermans bestaan.Eén of enkele goed geformuleerde zinnen per bladzijde geven de volle ruimte aan de illustraties. Het grappige daarin is dat de eekhoorn telkens een lichaamsdeel van het gewenste dier overneemt, zodat hij op het einde een…Lees verder