Dvd
Nederlands

Op wereldreis

Peyo (naar het werk van), Yvan Delporte (naar het werk van)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar, Vanaf 3-5 jaar
Titel
Op wereldreis
Naar het werk van
Peyo Yvan Delporte
Taal
Nederlands
Uitgever
Lime-Lights Pictures, 2013
1 dvd-video
Speelduur
ca. 70 min.
Aantekening
Taalkeuze: Nederlands, Frans
EAN
5412012167728

Besprekingen

Tussen 1981 en 1990 werden in de Amerikaanse Hanna-Barbera Studios zo'n 425 afleveringen gemaakt van de tekenfilmserie 'The Smurfs'. De avonturen zijn gebaseerd op de stripverhalen van de Belgische striptekenaar Peyo (Pierre Culliford). Onder leiding van Grote Smurf beleven de kleine blauwe kabouters allerlei avonturen, vaak met hun grote vijand, tovenaar Gargamel. Mede dankzij veel herhalingen op tv en merchandising zijn de kleine blauwe mannetjes nog steeds populair. De dvd bevat vijf avonturen waarin o.a. Schildersmurf een standbeeld maakt van Moppersmurf, in Rome in de tijd van Ceasar. Vanaf ca. 5 jaar.

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties