Boek
Nederlands

Ultra Donker en de wachters van Wildzee

Philip Reeve (auteur), Paddy Donnelly (illustrator), Annelies Jorna (vertaler)
+1
Ultra Donker en de wachters van Wildzee
×
Ultra Donker en de wachters van Wildzee Ultra Donker en de wachters van Wildzee
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Het meisje Ultra (11) spoelde als baby aan op het eiland Wildzee en werd geadopteerd door de Wachter van de Wildzee, Adam Donker. Als Adam elf jaar later dood wordt gevonden, verandert alles. Met enkele zwart-witillustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Magie
Titel
Ultra Donker en de wachters van Wildzee
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Paddy Donnelly
Vertaler
Annelies Jorna
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Utterly Dark and the face of the deep
Uitgever
Amsterdam: Ploegsma, © 2022
278 p. : ill.
ISBN
9789021680484 (hardback)

Besprekingen

Een spannend en sprookjesachtig jeugdverhaal in een 19e-eeuwse setting over vriendschap, familie en de onstuimige kracht van de zee. Het meisje Ultra (11) spoelde als baby aan op het strand van het eiland Wildzee en werd geadopteerd door de dienstdoende Wachter van Wildzee, Adam Donker. Als hij elf jaar later dood wordt gevonden aan datzelfde strand, met stenen in zijn zakken, verandert alles. Wie houdt er nu de wacht om Wildzee op tijd te kunnen waarschuwen als er gevaar dreigt vanuit die geheimzinnige zee om hen heen? Meeslepend geschreven. Met enkele kleine zwart-witillustraties aan het begin van ieder hoofdstuk en een kaart van het fictieve gebied. Philip Reeve (Brighton, 1966) is een wereldberoemde auteur, acteur, illustrator en jeugdauteur. Hij schreef meer dan dertig boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven en won verschillende literaire prijzen, zoals de Carnegie Medal, de Guardian Children's Fiction Prize en de Los Angeles Times Book Prize. Vanaf ca. 10 jaar.

Ultra Donker en de wachters van de Wildzee

Toen Ultra als baby op het strand van het eiland Wildzee aanspoelde, werd ze geadopteerd door Andrew Donker, de wachter van het eiland Wildzee. Samen met het echtpaar Schraveling bewonen ze het wachtershuis, hoog op de rots aan de westkust van het eiland. Elke avond, een uur voor zonsondergang, kijkt Andrew uit over de zee en noteert hij nauwgezet zijn waarnemingen in een logboek. Dat doet hij omdat er volgens de lokale volksverhalen in het verleden mysterieuze gebeurtenissen plaatsvonden. Er zouden vreemde eilanden gespot zijn en diep in zee zou een mythisch angstaanjagend zeemonster huizen. Nadat Andrew Donker dood op het strand wordt aangetroffen, bewaakt de elfjarige Ultra tijdelijk de kust. Dat doet ze in afwachting dat haar oom Will die taak kan overnemen. Ze raakt geboeid door wat ze leest in de logboeken en raakt overspoeld door een grote aantrekkingskracht vanuit de zee. Oom Will daarentegen hecht weinig geloof aan de legende en doet het bestaan van 'een zeemonster genaamd…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Z…Lees verder op Wikipedia