Boek
Nederlands

Een nacht in de tent

Pieter Van Oudheusden (auteur), Willy Vandersteen (naar het werk van), Jeff Broeckx (illustrator)
Suske en Wiske mogen in een tent in de tuin slapen. Maar het slapen lukt niet zo goed. AVI-M4. Vanaf ca. 7 jaar.
Leesniveau
AVI 3, AVI E3
Titel
Een nacht in de tent
Auteur
Pieter Van Oudheusden
Naar het werk van
Willy Vandersteen
Illustrator
Jeff Broeckx
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Antwerpen: Standaard, 2011
29 p. : ill.
ISBN
9789002244360 (hardback)

Besprekingen

In 2010 kreeg de reeks ‘Klein Suske en Wiske’ een opfrisbeurt. Men besloot ook om de naam te veranderen naar ‘Junior Suske en Wiske’. Pieter van Oudheusden schrijft de korte verhaaltjes voor beginnende lezers en Jeff Broeckx staat in voor de illustraties. Verder zijn er in de reeks ook enkele stripverhalen verschenen. Het AVI-leesniveau wordt op ieder boekje aangeduid (van AVI één tot en met AVI vier). Doordat de boeken steeds een leesniveau moeilijker worden, blijven ze beginnende lezers uitdagen.
In de hardcover boekjes komen de traditionele personages uit de ‘Suske en Wiske’-boeken aan bod: Suske en Wiske zelf, de twee heldhaftige kinderhoofdpersonages, Schanulleke, de lappenpop van Wiske... Verder zijn er ook enkele nieuwelingen: Dotje en Mo, twee klasgenootjes, Lies (de oppas) en haar vriend Tom, en de juf.
De illustraties krijgen een even grote rol toebedeeld als de tekst. De oorspronkelijke tekenstijl uit de stripverhalen van Willy Vandersteen is nog steeds te herken…Lees verder
Suske en Wiske slapen op een warme zomernacht in de tent in de tuin. Een mug, een muis en een uil houden hen (en daarmee hun vader) uit de slaap. Leuk realistisch verhaaltje, waarin alleen Schanulleke en het uiterlijk van de kinderen aan de stripverhalen doet denken. De illustraties zijn geënt op de stijl van Willy Vandersteen en staan los van de tekst op een witte ondergrond. Een boekje uit de serie 'Junior Suske en Wiske'* voor beginnende lezers om het lezen te oefenen. De teksten zijn gezet in een grote letter, maar zijn voor beginnende lezers iets te moeilijk, AVI-M4. Voor goed vorderende beginnende lezers vanaf ca. 7 jaar.

Suggesties