Boek
Nederlands

Dochter van de diepzee

Rick Riordan (auteur), Marce Noordenbos (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Ana (14, ik-persoon) is eerstejaars op een maritieme school, waar ook haar broer studeert. Daarmee volgen ze hun ouders, die verongelukten tijdens een wetenschappelijke expeditie in de oceaan. Maar tijdens Ana's eerste schooltrip gebeurt iets rampzaligs en ontdekt ze de waarheid over haar afkomst en het lot van haar ouders. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Dochter van de diepzee
Auteur
Rick Riordan
Vertaler
Marce Noordenbos
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Daughter of the deep
Uitgever
[Amsterdam]: Van Goor, © 2021
358 p. : ill.
ISBN
9789000379194 (paperback)

Besprekingen

De ouders van Ana (14, ik-persoon) en Dev zijn omgekomen tijdens een wetenschappelijke expeditie diep in de zee. Nu Ana haar eerste jaar start aan de Harding-Pencroft Academie, geeft haar broer haar de parelketting van hun moeder cadeau. Dev is al student op de school voor maritieme studies, waar de leerlingen ingedeeld zijn in vier huizen met ieder hun eigen specialiteiten. Maar tijdens Ana’s eerste missie gaat het akelig fout. Terwijl de school een noodlot wacht, ontdekt Ana de waarheid over het lot van haar ouders. Een hedendaags verhaal over de geheimen in de diepte van de zee, avonturen vol gevaar, schoolrivaliteit en verraad. Bouwt voort op Jules Vernes 'wonderlijke reizen: 20.000 mijlen onder zee', en gaat ervan uit dat zowel Kapitein Nemo als zijn onderzeeër de Nautilus echt bestaan hebben. Het verhaal speelt zich niet af in het Percy Jackson Universum. Met moderne popcultuur referenties, een diverse vriendengroep in de hoofdrol en een speciale focus op familie. Eerste deel ui…Lees verder

Over Rick Riordan

CC BY 4.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Rick Riordan (San Antonio, 5 juni 1964) is een Amerikaans schrijver, vooral bekend van de fantasy/avonturenseries Percy Jackson en de Olympiërs en Helden van Olympus, die door fans dikwijls worden aangeduid als de Kamp Halfbloed-serie. De tweede reeks werd afgesloten in het najaar van 2014. In 2015 begon Riordan aan een nieuwe reeks, die gecentreerd is rond de Noorse mythologie, genaamd Magnus Chase en de goden van Asgard. Op 3 mei 2016 kwam er een nieuwe vijfdelige serie uit, De Beproevingen van Apollo. Deze gaat over hoe Apollo gestraft wordt omdat hij volgens Zeus de Gigantenoorlog heeft veroorzaakt (zie Helden van Olympus ). Riordan schreef onder andere ook een reeks mysterieboeken voor volwassenen, onder de noemer Tres Navarre. Ook schreef hij de trilogie van de “familie Kane”. Dit gaat over Egyptische goden.

Carrière

Riordan studeerde af aan de Universiteit van Tex…Lees verder op Wikipedia