Boek
Nederlands

Tijden van duisternis

R.J. Ellory (auteur), Lia Belt (vertaler)
Een man hoort dat zijn jongere broer een man heeft aangevallen en verwond, en vermoedt dat het iets te maken heeft met de al jaren vermiste meisjes uit hun geboortestadje Jasper, Quebec.
Titel
Tijden van duisternis
Auteur
R.J. Ellory 1965-
Vertaler
Lia Belt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The darkest season
Uitgever
Amsterdam: De Fontein, © 2023
307 p.
ISBN
9789026162503 (paperback)

Besprekingen

Een thriller over een man die terugreist naar zijn geboorteplaats wanneer hij verneemt dat zijn jongere broer iemand heeft aangevallen. Het verhaal speelt zich af in Jasperville, Québec, waar Jack Devereaux na een moeilijke jeugd is vertrokken. Wanneer hij hoort dat zijn jongere broer een man heeft aangevallen en verwond, keert hij terug. Jack vermoedt dat de aanval verband houdt met de al jaren vermiste meisjes uit Jasperville. Terwijl hij door het bevroren, meedogenloze landschap naar huis reist, vraagt hij zich niet af waarom zijn broer gek is geworden, maar waarom het zo lang heeft geduurd. Toegankelijk, aangrijpend en met vaart geschreven. Let op: dit boek bevat scènes met expliciet geweld. R.J. Ellory (Birmingham, 1965) is een bekende Britse schrijver. Hij schreef vele boeken. Zijn werk werd in meerdere landen uitgegeven.

Over R.J. Ellory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Thesupermat

Roger Jon Ellory (Birmingham, juni 1965) is een Brits thrillerschrijver.

Biografie

R.J. Ellory woont in Birmingham. Hij noemt Arthur Conan Doyle, Michael Moorcock, J.R.R. Tolkien en Stephen King als zijn grootste invloeden. Hij studeerde grafische kunsten en ontwerp, maar stopte al na een jaar.

Hij begon te schrijven in 1987 en werkte 22 romans af, die allemaal geweigerd werden door meerdere uitgevers, zowel in het Verenigd Koninkrijk als in de Verenigde Staten. Hij kreeg meermalen te horen dat het commercieel niet verantwoord was voor een Britse schrijver romans te publiceren die zich afspelen in Amerika. Ellory stopte acht jaar met schrijven, maar begon weer eind 2001, geïnspireerd door een citaat van Benjamin Disraeli dat Success is entirely dependent upon constancy of purpose ("succes is geheel afhankelijk van een vaststaand doel"). Hij schreef nog eens drie romans, waarvan de twee…Lees verder op Wikipedia