Zes episodes uit het leven van de Romeinse onderwereldfiguur Magnus, die tegen betaling de inwoners van een wijk in Rome beschermt en die de familie van keizer Vespasianus, desnoods met geweld, ondersteunt.
Bevat
Broederschap van de Kruising
De renfacties
De dromen van Morpheus
Het Alexandrijnse gezantschap
De keizerlijke triomftocht
De opvolging
Titel
Magnus
Auteur
Robert Fabbri
Vertaler
Peter De Rijk
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The crossroads brotherhood ; The racing factions ; The dreams of Morpheus ; The Alexandrian Embassy ; The imperial triumph ; The succession
Uitgever
Uithoorn: Karakter Uitgevers B.V., © 2018
410 p.
ISBN
9789045215983 (paperback)

Besprekingen

In dit deel van zijn boeiende serie over keizer Vespasianus belicht de auteur een van de voornaamste bijrollen uit de reeks. Het is de achterbuurtfiguur Magnus, die op een kruispunt een herberg heeft en in een bepaalde wijk in Rome de inwoners tegen betaling 'beschermt' tegen overlast door anderen. Zijn gezag ontleent hij aan de goden van het kruispunt, waarvan hij de broederschap leidt die het heiligdom onderhoudt. Hij ondersteunt de familie van Vespasianus waar hij kan, als het moet met geweld, moord en vergif. Hier worden 6 episodes uit zijn leven belicht. Het gaat over ruzies met broederschappen uit andere wijken die naar uitbreiding van hun inkomsten zoeken. Ook moeten regelmatig vijanden van Vespasianus' familie worden uitgeschakeld. Geweld wordt daarbij niet geschroomd, maar ook politieke machinaties spelen een rol. Het zijn boeiende verhalen in de bij Fabbri gebruikelijke aansprekende stijl tegen een historisch verantwoorde achtergrond. Een minpunt is dat het geweld in de vech…Lees verder

Over Robert Fabbri

Robert Fabbri (Genève, 22 juni 1961) is een Zwitserse auteur van historische thrillers, bekend van onder meer de Vespasianus-serie.

Biografie

Fabbri werd geboren in Genève maar verhuisde op jonge leeftijd naar West Sussex in Engeland. Hij studeerde er achtereenvolgens aan de kostschool Christ's Hospital, Horsham en de universiteit van Londen.

Fabbri werkte 25 jaar als regie-assistent in de tv- en filmindustrie. Daarna besloot hij om een carrière als schrijver te beginnen.

Bibliografie

Zijn bekendste boeken zijn deze van de Vespasianus-serie, waarin hij vertelt over het leven van Titus Flavius Vespasianus I, de eerste Flavische keizer van het Romeinse Rijk.

Vespasianus-serie