Dvd
Engels

Tinkerbell : het geheim van de vleugels

Roberts Gannaway (regisseur), Peggy Holmes (regisseur), Joel McNeely (componist)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Als het zomerelfje Tinkerbell zich waagt in het Winterbos, komt ze tot een verrassende ontdekking, maar raken ook de seizoenen in de war. Vanaf ca. 6 jaar.
Onderwerp
Feeën
Titel
Tinkerbell : het geheim van de vleugels
Regisseur
Roberts Gannaway Peggy Holmes
Componist
Joel McNeely 1959-
Uitvoerder
Timothy Dalton  (stem) Lucy Hale  (stem) Megan Hilty  (stem) Anjelica Huston  (stem)
Uniforme titel
Secret of the wings
Taal
Engels
Uitgever
Disney DVD, © 2012
1 dvd-video
Oorspr. opname
2012
Speelduur
75 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418381486

Besprekingen

Disney 3D CGI-animatiefilm met een het vierde avontuur van het zomerelfje TinkerBell dat bekend werd uit de films over Peter Pan (1953). Vanaf 2008 is zij zelf de hoofdpersoon in een serie films. Voor zomerelfjes is het verboden om in het Winterbos te komen waar het altijd winter is, maar als TinkerBell in de buurt van dit bos komt, beginnen haar vleugels te twinkelen. Ze is vastbesloten om dit geheim op te lossen en waagt zich daarom toch in het Winterbos waar ze een verrassende ontdekking doet. Maar dan raken de seizoenen in de war. Een vriendelijke film over vriendschap en zusjes. Ab Zagt (Algemeen Dagblad, 11-10-'12): 'Voor de kleine kijkers en hun ouders leveren de belevenissen van de zusjes vaak schattige beelden op. Maar het is wel mierzoet.' Vanaf ca. 6 jaar.