Boek
Nederlands

Londen : geheime tips van 's werelds grootste anglofiel

Serge Simonart (auteur)
+1
Londen : geheime tips van 's werelds grootste anglofiel
×
Londen : geheime tips van 's werelds grootste anglofiel Londen : geheime tips van 's werelds grootste anglofiel

Londen : geheime tips van 's werelds grootste anglofiel

Londen is de hoofdstad van een eiland en van de wereld. Londen boogt op een traditie van hedonisme, onuitputtelijke cultuur en een geschiedenis die de hele aardbol omspant.
’s Werelds grootste anglofiel Serge Simonart spendeerde een wezenlijk deel van zijn leven in Londen, achter de schermen en vanop de eerste rij. Jarenlang inventariseerde hij de onontdekte parels en nu deelt hij zijn adres
Titel
Londen : geheime tips van 's werelds grootste anglofiel
Auteur
Serge Simonart
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: Borgerhoff & Lamberigts, 2022
367 p. : ill.
ISBN
9789463937122 (hardback)

Over Serge Simonart

Serge Simonart (1960) is een Belgisch schrijver en journalist. Hij publiceert romans en non-fictie, schrijft voor het tijdschrift Humo en publiceerde in meer dan 200 kranten en tijdschriften in 30 landen, waaronder Playboy, Mojo, Q, Publico en Nieuwe Revu.

Biografie

Simonart werkt al sinds zijn zeventiende voor het blad Humo. Hij is vooral bekend geworden door zijn interviews met wereldberoemde popmuzikanten. Hij interviewde onder meer David Bowie, Morrissey, Lou Reed, Brian Wilson, Thom Yorke, Prince, Paul McCartney, Mick Jagger, Keith Richards, Nick Cave, Elvis Costello, Ray Davies, Michael Stipe, Joan Baez, John Cleese en 500 anderen. Zijn beste interviews werden gebundeld in de boeken Fuck off & andere citaten (1997) en Off the record (2007).

Hij wordt ook vaak ingezet als undercoverjournalist: hij is de uitvinder van de Onze Man-artikels, een un…Lees verder op Wikipedia