Boek
Nederlands
Na een verblijf in de gevangenis lukt het een inbreekster niet om te stoppen met haar métier als ze getuige is van een bloedbad op zee.
Titel
Houd de dief
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Marjet Schumacher
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Thief of hearts
Editie
1
Uitgever
[Amsterdam]: Harlequin, 2013
286 p.
ISBN
9789034797544 (paperback)

Besprekingen

Deeltje uit een serie romantische medische thrillers die de inmiddels bekende auteur begin jaren negentig schreef toen ze als coassistente in een ziekenhuis werkte. Ze vormen een opmaat naar haar latere werk. Steeds wordt een jonge vrouw geconfronteerd met een misdaad. Spannende verhalen met een redelijk plot en een aanvaardbare ontknoping. Normale druk, ruime interlinie.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia