Boek
Engels

The Mephisto club

Tess Gerritsen (auteur)

The Mephisto club

In de reeks:
Genre:
Enkele moorden en oude symbolen in bloed leiden een vrouwelijke patholoog-anatoom en een vrouwelijke detective naar een geheime organisatie die het Kwaad bestudeert.
Titel
The Mephisto club
Auteur
Tess Gerritsen
Taal
Engels
Uitgever
London: Bantam, 2006
355 p.
ISBN
0-593-05591-8
Andere talen:

Besprekingen

Een moord en oeroude symbolen in bloed leiden een vrouwelijke patholoog-anatoom en een vrouwelijke detective naar een geheime organisatie en levensgevaarlijke gebeurtenissen. Na een proloog begint de intrige twaalf jaar later. Er zijn diverse verhaallijnen die gesitueerd zijn in hedendaagse Boston en in Italië, elk met eigen personages, die samenkomen met een goede spanningsboog in een spannende apotheose. In soepele stijl, met gevarieerde woordkeus (veel anatomische vaktermen) en levendige dialogen worden zowel verhaal als karakters met hun gecompliceerde onderlinge relaties uitgewerkt. De winterse weersomstandigheden spiegelen de intrige. Niet moeilijk, modern Engels. Een nawoord verklaart de inspiratiebronnen: mythes over gevallen engelen, Egyptisch mythes, voor-christelijke geschriften. De schrijfster ruilde haar beroep van medicus voor dat van thrillerschrijfster. Onder andere 'Vanish'* werd een Sunday Times bestseller.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia