Boek
Nederlands

Prijs van de waarheid

Tess Gerritsen (auteur), Karin Schuitemaker (vertaler)
Een jonge vrouw vindt een zwaargewonde man naast de weg en brengt hem naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij te zijn neergeschoten en steelt iemand 's nachts zijn eigendommen.
Extra onderwerp
misdaad
Titel
Prijs van de waarheid
Auteur
Tess Gerritsen
Vertaler
Karin Schuitemaker
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Whistleblower
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin Holland, 2012
286 p.
ISBN
9789034797483 (paperback)

Besprekingen

Een jonge vrouw vindt een zwaargewonde man naast de weg en brengt hem naar het ziekenhuis. Daar blijkt hij te zijn neergeschoten en steelt iemand 's nachts zijn eigendommen. Deel uit een serie romantische medische thrillers die de inmiddels bekende auteur begin jaren negentig schreef toen ze als coassistente in een ziekenhuis werkte. Ze vormen een opmaat naar haar latere werk. Steeds wordt een jonge vrouwelijke arts tijdens haar werk geconfronteerd met een misdaad. Spannende verhalen met een redelijk plot en een aanvaardbare ontknoping. Normale druk.

Over Tess Gerritsen

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door

Tess Gerritsen (San Diego, 12 juni 1953) is een Chinees-Amerikaanse auteur van thrillers. In de Verenigde Staten zijn de meeste van haar boeken bestsellers, maar ook in Europa zijn haar boeken populair.

Biografie

Gerritsen is van Chinese afkomst (Gerritsen is de naam van haar Nederlands-Amerikaanse echtgenoot, volgens haar eigen blog) maar woont al haar hele leven in Amerika. Ze studeerde aan de Stanford-universiteit en behaalde daar in 1979 haar basisartsdiploma. Daarna werkte ze nog aan de Universiteit van Californië in San Francisco, waar ze haar M.D. haalde. Na specialisatie werkte ze op Hawaï als interniste.

Ook haar echtgenoot is arts. Toen ze in verwachting raakte van haar eerste kind, gaf ze haar artsenwerk op. Na de geboorte van hun tweede kind vestigde ze zich met haar man en twee kinderen in Maine. Hierna begon ze met het schrijven van fictie. Aanvankelijk schreef ze alleen maar romantische thrillers. Haar debuu…Lees verder op Wikipedia